Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че победата над Русия би

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че победата над Русия би
Коментари Харесай

Зеленски: Победата на Украйна е неизбежна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че успеха над Русия би била „ неизбежна “, в случай че западните сътрудници на Украйна си държат на думата, съобщи Франс прес. Пресконференцията той даде във връзка първата годишнина от съветската инвазия в Украйна, добавя Ройтерс.

„ Ако сътрудниците си държат на думата и съблюдават периодите, ни чака една неизбежна победа. Искам в действителност това да бъде реализирано тази година “, съобщи Зеленски.

Той сподели също по този начин, че желае страната му да се сближи с страните от Африка и от Латинска Америка и съобщи, че би желал да провежда по-специално среща на върха с водачите на Латинска Америка. Зеленски добави, че Украйна би трябвало в действителност да направи стъпка напред, с цел да се срещне и със страните от африканския континент. Според него би било добре в случай че латиноамерикански и африкански страни, а също и Китай, и Индия се причислят към формулата за мир, препоръчана от Киев за преустановяване на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

„ Знаете какъв брой мъчно е за мен да напусна страната, само че бих желал да пътувам, най-много за тази среща “, сподели Зеленски по отношение на опцията за осъществяване на  среща на върха с латиноамерикански водачи. „ Мога да приказвам с тях, с техните медии, с техните общества “, добави той.

Относно предлагането на Китай за реализиране на мир в Украйна Зеленски приветства някои детайли от него, само че добави, че само страната, в която се води война,  би трябвало да бъде основател на проект за мир, съобщи Ройтерс.

Той дефинира китайското предложение не като съответен проект, а като известни размишления и съобщи, че има елементи в това предложение, с които не е склонен.

Зеленски прикани Пекин да не дава на Москва оръжия, само че добави, че е обещаващо, че Китай – един съветски съдружник – обмисля да бъде медиатор за реализиране на мир.

Украинският президент също така отхвърли изказванията на съветското министерство на защитата, че Киев се е прицелил в молдовския район Приднестровието и съобщи, че този район е суверенна територия на Молдова.

„ Нашата задача е да притеглим всеки, с цел да изолираме един “, сподели Зеленски.

Днес той взе участие видеоконферентно и в онлайн срещата на върха на Г-7, след която ще бъде оповестено заявление, добавя Българска телеграфна агенция.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР