Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че мостът, който свързва полуостров

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че мостът, който свързва полуостров
Коментари Харесай

Зеленски: Кримският мост носи война, а не мир, и трябва да бъде неутрализиран

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че мостът, който свързва полуостров Крим с Русия, " носи война, а не мир " и по тази причина е военна цел.

Думите му идват дни откакто за повторно в границите на една година след сходно нахлуване през октомври. Украйна разяснява офанзивата, само че по този начин и не пое отговорност за нея.

" Кримският мост не е просто логистичен път. Това е пътят, по който муниции доближават до фронта. И той милитаризира Кримския полуостров. Това е вражеско оборудване, издигнато отвън рамките на интернационалното право, тъй че разбираемо е [военна] цел ", съобщи президентът Зеленски.

Той добави, че сходна цел, която " носи война, а не мир, би трябвало да бъде обезвредена ".

Украинският водач отхвърли да има връзка сред нападението над моста и отдръпването на Русия от договорката за зърно през Черно море. Според него Москва е имала желание да се откаже от съглашение доста преди офанзивата в Крим.

" По-късно те взеха тази обстановка към Кримския мост, употребявайки го единствено като образец. Ако не беше Кримският мост, щяха да намерят различен образец, друга причина ", сподели той.

Колкото до развитията на фронта, Зеленски изясни, че контраофанзивата се случва по-бавно, в сравнение с му се желае. Кампанията до момента е съсредоточена върху завладяването на села в южната част на страната и връщането на територии, завзети от Русия през последните месеци в източната част.

" Украйна не отстъпва. Тя последователно освобождава териториите си, което е доста значимо ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР