Украинският президент Володимир Зеленски, в ексклузивно интервю за FOX News,

...
Украинският президент Володимир Зеленски, в ексклузивно интервю за FOX News,
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп и Байдън да посетят Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски, в извънредно изявление за FOX News, от което извадки бяха оповестени по-рано, прикани президента Байдън и републиканския любимец Доналд Тръмп да посетят Украйна и да видят сами на предната линия на " тази покруса ".

Водещият е припомнил на президента цитата Тръмп, в който той твърди, че ще постави завършек на войната за 24 часа , което украинският президент към момента " не може да разбере по какъв начин " Тръмп би постигнал подобен героизъм.

" Той не може да реши този проблем, тази покруса с мен, сподели Зеленски. Той сподели, че ще одобри някогашния президент на фронтовата линия, където ще изясни всичко и ще изясни какво мисли, може би има някакви хрумвания. Не знам ". Той продължи, " той ще види какво става и по-късно мисля, че ще промени решението си и всички разбрахме, че няма две страни на тази война: има единствено един зложелател и това е позицията на Путин ", настоя Зеленски.

Зеленски се съгласи, че съветският народ може да сътвори смяна в страната си и да в профил Путин, само че тази задача остава дълъг и сложен път, изключително защото " Путин се опасява единствено от мощните и не приема никаква уязвимост ", което значи, че Украйна би трябвало да бъде " мощен на бойното поле, попречи на [Русия] да окупира каквото и да било ".

" Неговите позиции ще бъдат по-слаби, в случай че с от ден на ден и повече жертви хората в Русия видят тези подозрения, че ще бъдат срещу тази война ", изясни Зеленски. " Тази вълна е нещо, от което се нуждаем.

На въпрос за загубите, които силите му са претърпели , думите на Зеленски оставиха неизясненост. Той загатва " десетки хиляди ", само че показа загубите като по-малко от тези, които Русия е претърпяла, потвърждавайки че Русия губи петима бойци за всеки погубен украински боец. Това би трябвало да се ревизира от самостоятелен източник. 

Украинското министерство на защитата пресметна, че Русия е изгубила повече от 400 000 бойци. Тези загуби се равняват на дребни победи от началото на войната, като Русия съумява да превземе единствено град Авдеевка покрай Донецк.

Русия претърпя година на влакче в увеселителен парк, започвайки със смущаващия протест на наемния пълководец Евгений Пригожин - който по-късно почина, когато самолетът му непринудено се взриви - преди да прекара месеци в попречване на по този начин рекламираната контраатака на Украйна. Путин стана толкоз убеден, че постави завършек на договорката за зърно с посредничеството на Организация на обединените нации.

Срещата със Зеленски се е провела покрай фронтовата линия в Харков , единствено на няколко километра от тежките боеве. Отдалечени артилерийски изстрели и детонации осеяха фона на изявлението и през цялата заран, до момента в който екипът се приготвяше за изявлението.
 Зеленски омаловажава загубата на Авдеевка, търси по-бърза поддръжка
Зеленски омаловажава загубата на Авдеевка, търси по-бърза поддръжка

Президентът призна, че намирането на опция на поддръжката на Съединени американски щати няма да е елементарно.

В мнения, излъчени в сряда, украинският президентът Зеленски омаловажи загубата на на източния град Авдеевка и прикани за по-бърза поддръжка от страна на съдружниците.

Руските войски поеха контрола над Авдеевка предходната седмица в най-голямата победа на бойното поле на Москва, откогато нейните сили превзеха Бахмут предишния май. Лидерът на Кремъл Владимир Путин споделя, че Русия ще продължи да настава през Източна Украйна.

Зеленски, в фрагменти от изявление за Fox News, което ще бъде излъчено в четвъртък, призна, че предходната година е била " комплицирана " за Украйна, изключително когато 2023 година наближи края си.

Но, говорейки на британски, той уточни предходни победи, изключително в североизточния регион на Харков.

" През тези две години ние върнахме част от района на Харков. Сега сме в този район... и деблокирахме Черно море. Има пътища за зърно и ние унищожихме доста от корабите на съветския флот, сподели Зеленски. Това е, което направихме в продължение на две години. А какво реализираха те? Само това едно място. Но защо? "

Авдеевка се намира на 15 км северозападно от следения от Русия основен град на Донецка област - Донецк.

Руски анализатори споделят, че завладяването му ще защищити Донецк от украински обстрел, до момента в който Москва обмисля по какъв начин да продължи устрема си да превземе задачите Донецка и Луганска области.

В мненията си Зеленски изрази ново неодобрение от забавянето на западната помощ за военните старания на Украйна, без да акцентира Съединени американски щати.
 Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка поради дефицита на въоръжение
Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка поради дефицита на въоръжение

Той благодари на украински мъже и дами, компании и сътрудници на Украйна, които към този момент са основали произвеждане на оръжия

Искането на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за удължение на огромен пакет от помощи беше арестувано от разногласия в Конгреса на Съединени американски щати.

" Трябва да бъдем по-бързи. Това значи да премахнем цялата администрация. В противоположен случай няма да имаме никакъв късмет ", сподели той.

Президентът призна, че намирането на опция на поддръжката на Съединени американски щати няма да е елементарно.

" Разбира се, ще намерим. Няма да останем на едно и също място. Трябва да оцелеем. Трябва да намерим някои паралелни стъпки ", сподели той в изявлението, извършено частично в болнично поделение.

" Разбирате, че тази помощ е от решаващо значение. Така че без нея, скърбя, ще имаме от ден на ден и повече такива героични момчета, които ще бъдат в лечебните заведения. Ако нямаме същински защитa и еквивалентно мощна артилерия със снаряди, несъмнено ще загубим хора. "
 Руските войски натискат отново при Авдеевка
Руските войски натискат отново при Авдеевка

Украинските сили са свалили 10 дрона тази нощ

Сенатът на Съединени американски щати одобри пакет от помощ от 95 милиарда $, който включва средства за Украйна, само че ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън отхвърли да го внесе за гласоподаване в залата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР