Украинският президент Володимир Зеленски удостои Валери Залужни със званието Герой

...
Украинският президент Володимир Зеленски удостои Валери Залужни със званието Герой
Коментари Харесай

Зеленски удостои Залужни и Буданов със званието Герой на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски удостои Валери Залужни със званието Герой на Украйна. Също завание бе присвоено и на шефа на украинското разузнаване Кирило Буданов, оповестява Би Би Си.

Указът е бил подписан на 8 февруари, преди от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна и да назначи на негово място Александър Сирски.

" За изключителни персонални заслуги в отбраната на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна, безкористна работа на украинския народ ", се споделя в указа.

Зеленски също по този начин удостои шефа на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна със званието Герой на Украйна.

В личното си изказване Залужни сподели, че е имал " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

Припомняме, че на 1 ноември Залужни в изявление за списание The Economist сподели,, т.е. в застой, което се оказа в несъгласие с формалната позиция на екипа на Зеленски, който незабавно

Зеленски дефинира Сирски като " най-опитния украински пълководец " и напомня, че е командвал сполучливата отбрана на Киев при започване на войната и по-късно и. в региона на Харков.

" Благодарен съм на военачалник Залужни за две години защита... Днес говорихме намерено за това, което изисква промени в армията ", сподели Зеленски за срещата си със Залужни. " Предложих военачалник Залужни да продължи да бъде в екипа на украинската страна. Ще съм му признателен за единодушието. " Самият Зеленски не показва обаче, че го е получил.
 Съединени американски щати: Решението на Зеленски е суверенно
Съединени американски щати: Решението на Зеленски е суверенно

Позиция на Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР