Украинският президент Володимир Зеленски ще присъства днес на конференцията по

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще присъства днес на конференцията по
Коментари Харесай

Украинският президент ще присъства на Мюнхенската конференция по сигурността

Украинският президент Володимир Зеленски ще участва през днешния ден на конференцията по сигурността в Мюнхен, а по-късно денем ще се върне в Украйна, заяви в изказване канцеларията му, представена от Ройтерс.

Посещението му беше под въпрос заради безпокойствие измежду западните страни, че Русия може да предприеме военно нахлуване против Украйна и е допустимо да направи това, до момента в който президентът ѝ е отвън страната. Русия отхвърля да възнамерява нахлуване против съседката си.

В Мюнхен Зеленски ще има срещи с английския министър председател Борис Джонсън, с немския канцлер Олаф Шолц и с вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис, уточни канцеларията на президента, представена от ТАСС.

Украинският президент ще се срещне също " с представители на интернационалните финансови институции и други сътрудници и другари на Украйна ", се споделя в изказването на службата му. При срещите си Зеленски чака да бъдат реализирани " съответни договорености за даване [на Киев] на спомагателна военна и финансова поддръжка за укрепване на стабилността на Украйна ", добавя канцеларията.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР