Украинският президент Володимир Зеленски се присъедини днес към разговорите на

...
Украинският президент Володимир Зеленски се присъедини днес към разговорите на
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Г-7 оръжия и пари, а за Русия - още санкции

Украинският президент Володимир Зеленски се причисли през днешния ден към диалозите на Г-7 посредством видеовръзка и изиска системи за противовъздушна защита, помощ за износа на зърно, още наказания против Русия и помощ във възобновяване на Украйна.

Г-7 ще разгласи още наказания против Русия и ще обещае да продължи да поддържа Украйна, " до момента в който това е належащо ", се споделя в изказване на Белия дом в понеделник, представено от Ройтерс и БНР.

Групата на седемте водещи стопански системи, известна като Г-7, ще се ангажира с нов пакет от координирани дейности, ориентирани към увеличение на натиска върху Русия, до момента в който се контракти механизмът за слагане на таван на цената на съветския нефт. Очаква на следващия ден (след края на срещата на Групата на седемте) да бъдат предприеме координирани стъпки за повишение на натиска върху Русия.

Лидерите на Г-7 също по този начин ще поемат " невиждан, дълготраен ангажимент за даване на Украйна на финансова, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка, колкото е належащо “, в това число навременното даване на съвременни оръжия, показват още от Белия дом. САЩ ще " извършват обилни задължения, в това число наказания против стотици физически и юридически лица " и ще вкарат мита върху " стотици съветски артикули на стойност милиарди долари (за 2,3 милиарда долара) ", се споделя в известието от екипа на Джо Байдън. Новите наказания ще бъдат ориентирани към съветското военно произвеждане и вериги на доставки, както и към лицата, виновни за нарушавания на правата на индивида, в това число военни закононарушения, спекулатори и нелегитимни управляващи.

Преди началото на днешното съвещание на водачите на най-големите стопански системи в света в Бавария ротационният ръководител - немският канцлер Олаф Шолц, съобщи:  " Вземаме тежки решения и ще помогнем на Украйна с всичко допустимо, само че в същото време ще избегнем спор сред Русия и НАТО. Сега е значимо да бъдем твърди и да отговаряме на потребностите на времето, в което живеем ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР