Украинският президент Володимир Зеленски призова за нови международни санкции, които

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова за нови международни санкции, които
Коментари Харесай

Зеленски: Липса на нови санкции увеличава ядрената заплаха

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за нови интернационалните наказания, които да обиден съветските нуклеарни мощности. Причината са предполагемите ракетни удари против завзетата от силите на Москва атомна електроцентрала в Запорожието. Украйна и Русия разменят обвинявания кой е виновен за ударите, като съгласно Зеленски неналичието на по-сериозен интернационален отговор усилва заплахата от " нуклеарно злополучие “. 

" Вече има подобаваща реакция от страна на интернационалната общественост, само че глобите би трябвало да се усилят, тъй като Русия не зачита послания и паники. Нужни са нови наказания против държавата-терорист и цялата съветска нуклеарна индустриа поради опасността от нуклеарна злополука ", заяви украинският президент в постоянното си вечерно послание.

В него Зеленски повтори, че войната в Украйна не би трябвало да се възприема като замразен спор и че задачата на страната му е да си върне всички изгубени територии. Украинският държавен глава благодари на противовъздушните сили за прихващането на изстреляни от Черно море съветски ракети, които са могли да лишават десетки животи.
По обявата работи: Константин Мравов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР