Украинският президент Володимир Зеленски призова за намиране на решение на

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова за намиране на решение на
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията по границата с Полша излиза извън рамките на икономиката и морала

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за намиране на решение на обстановката по границата с Полша. Според него протичащото се се употребява във Варшава за вътрешнополитическа битка.


" Трябва най-сетне да намерим решение на обстановката, по-специално на полската граница, която от дълго време е минала границите както на стопанската система, по този начин и на морала. Просто е невероятно да се изясни по какъв начин комплицираната обстановка в една страна, която кърви, може да се употребява за вътрешнополитическа битка. Ние обаче ще се оправим с това ", съобщи Зеленски във видеопослание.

От няколко месеца полските фермери стачкуват против привилегиите за импорт на украински селскостопански артикули в Европейски Съюз. Те блокират пътни контролно-пропускателни пунктове по границата и пречат на камионите да пътуват до полска територия. Властите не изключват, че ще затворят границата с Украйна за нейни артикули, в случай че Европейски Съюз не ограничи безмитния импорт на селскостопански артикули. Това обаче ще бъде мъчително решение и за полските производители поради огледалния отговор на Киев, съобщи министър-председателят Доналд Туск./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР