Украинският президент Володимир Зеленски призова своите сънародници да ограничат потреблението

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова своите сънародници да ограничат потреблението
Коментари Харесай

Зеленски призова към икономия на ток

Украинският президент Володимир Зеленски прикани своите сънародници да лимитират потреблението на електрическа енергия.
Прочетете още
Повече от половината енергийна инфраструктура в страната е унищожена от ракетните удари от Русия, което постанова и наложително прекъсване на тока.

Над 950 000 абонати бяха изключени от мрежата в понеделник. За през днешния ден са планувани нови прекъсвания на тока, предизвести държавният електроенергиен систематичен оператор на Украйна.

Прекъсванията на електрозахранването в Украйна може да продължат до пролетта, съобщи ръководителят на украинската енергийна компания " Ясно " Сергей Коваленко, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Енергетиците, макар неприятното време, в този момент вършат всичко допустимо, с цел да приключи възобновяване преди идването на още по-студено време. И макар че в този момент има по-малко спирания, желая всички да схванат, че украинците най-вероятно ще би трябвало да живеят в режим на тока най-малко до края на март ", написа Коваленко във " Facebook ".

Според него, в случай че няма нови офанзиви против украинската енергийна система, тогава при сегашните условия на произвеждане на електрическа енергия дефицитът може да се разпредели отмерено в цялата страна. В резултат на това спиранията ще бъдат необятно публикувани, само че по-кратки по дълготрайност.

" Положително развиване: няма нови офанзиви, предходното равнище на произвеждане на сила се връща. Тогава най-вероятно ще имаме задоволително сила, с цел да премахнем изцяло спиранията. Отрицателно развиване би могло да бъде, в случай че мрежата е мощно развалена вследствие на офанзиви. Тогава ще би трябвало да активираме освен стабилизиращи изключвания, само че и спешни изключвания, при които може да няма електричество за доста дълго време ", добави Коваленко.

" Запасете се с топли облекла, одеяла, помислете за варианти, които ще ви оказват помощ да издържите на дълго спиране на тока. По-добре е да го извършите в този момент, в сравнение с да бъдете нещастни и да обвинявате някого по-късно. Особено откакто всички знаем кой в действителност е отговорен. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР