Украинският президент Володимир Зеленски призова днес във видеообръщение руския президент

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес във видеообръщение руския президент
Коментари Харесай

Зеленски във видеообръщение призова Путин за преговори

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден във видеообръщение съветския президент Владимир Путин да седнат на масата за договаряния, с цел да избегнат гибелта на хора, заяви украинската национална осведомителна организация Укринформ.

" Искам още веднъж да се обърна към президента на Руската федерация. На цялата територия на Украйна се водят боеве. Нека да седнем на масата за договаряния, с цел да спрем гибелта на хора ", съобщи Зеленски.

Той прикани Европейския съюз да работи по-бързо и уверено за налагане на наказания против Русия поради нахлуването в Украйна, показва Ройтерс.

" Европа има задоволително мощ, с цел да спре тази експанзия ", сподели Зеленски.

" Доколкото държавните институции в Европа не бързат с вземането на действителни и твърди решения, всеки европеец в своята столица може да иде в нашето посолство и да предложи своята помощ. Освен това искайте от държавните управления си Украйна да получи повече – по-голяма финансова помощ и повече военна поддръжка. Понеже тази помощ е помощ за вас. Защото това е помощ за Европа. Вие сами помагате на себе си “, сподели Зеленски.

Той означи, че всеки, който има военен опит и не желае да гледа нерешителността на политиците, може да пристигна и да отбрани Европа дружно с украинците. 

" Вече ви шантажираха с газ. Унизиха ви. Искат да ви разделят, както през днешния ден се пробват да разделят и Украйна. Защитавайте се. Така, както ние пазиме себе си ", добави украинският президент. 

Руският президент Владимир Путин е декларирал пред китайския си сътрудник Си Дзинпин, че Москва е подготвена да води договаряния на високо ниво с Киев, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на китайското външно министерство.

Китай отхвърли да дефинира съветските дейности в Украйна като настъпление или да насочи рецензии против Русия, макар усилването на съветската атака.

Путин е декларирал пред Си, че Съединени американски щати и НАТО дълго време са пренебрегвали основателните опасения на Русия за сигурността, нееднократно са се отказвали от поети задължения и са траяли да уголемяват разполагането на свои военни сили на изток, макар стратегическите опасения на Москва, се споделя в изказване на уеб страницата на китайското външно министерство.

Русия е подготвена да води договаряния на високо ниво в Украйна, гласи представено изказване на Путин.

Кремъл по-рано през днешния ден приветства предлагането за разговор на украинския президент Володимир Зеленски.

Москва счита, че предлагането за договаряния за безпристрастен статут на Украйна е стъпка в вярната посока, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че изказването се изследва сега.

Говорителят удостовери, че Москва приема, че Зеленски е президент на Украйна. 

Песков обаче отхвърли да разяснява дали на този стадий е допустимо да се състоят контакти сред президентите на двете страни, отбелязва ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР