Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Великобритания в сряда, за

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Великобритания в сряда, за
Коментари Харесай

Зеленски пристигна във Великобритания за среща с Риши Сунак и крал Чарлз

Украинският президент Володимир Зеленски дойде във Англия в сряда, с цел да се срещне с министър-председателя на Обединеното кралство и с крал Чарлз III, предадоха международните организации. Това се случва в миг, в който Англия афишира нови стратегии за образование на украински водачи на изтребители и морски пехотинци.

„ Обединеното кралство беше едно от първите, които се притекоха на помощ на Украйна. И през днешния ден съм в Лондон, с цел да благодаря персонално на английския народ за поддръжката му и на министър-председателя Риши Сунак за неговото водачество “, написа украинският президент във Фейсбук.

Британският министър председател също разгласява кадър от идването на Володимир Зеленски в обществените мрежи:

Изненадващото пътешестване на Зеленски включва посещаване, с цел да види украинските войски, които се образоват от английските въоръжени сили, и послание към Народното събрание на Обединеното кралство.

Това е второто му пътешестване в чужбина, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година Зеленски посети Съединените щати през декември и направи послание към Конгреса на Съединени американски щати по време на единственото си известно пътешестване в чужбина, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари предходната година.

В изказване в сряда министър-председателят на Англия Риши Сунак разгласи, че страната към този момент ще образова водачи за работа с изтребители по стандартите на НАТО, както и морски пехотинци. Западът до момента не е доставял натовски изтребители на Украйна, само че с оглед образованията, които ще стартират, допустимо е това да е знак, че доставка на изтребители може да следва. Това идва в допълнение към разширението на английското образование на украински новобранци от 10 000 на 20 000 бойци през тази година.

Новите стратегии за образование демонстрират уговорката на Англия „ да стои един до друг с Украйна през идващите години “, съобщи Сунак.

Очаква се по време на диалозите им Сунак да предложи на украинския президент оръжия с по-дълъг обхват на деяние и поддръжката си за проектите на Зеленски да работи за реализиране на мир, оповестиха от „ Даунинг стрийт “.

„ Посещението на президента Зеленски във Англия е удостоверение за смелостта, решителността и борбеността на неговата страна и доказателство за нерушимото другарство сред нашите две страни “, добави Сунак.

Кабинетът на Сунак разгласи спомагателни наказания против Русия, както и проекти за ускорение на доставките на военно съоръжение за Киев. За първи път военновъздушните сили и морската пехота на Украйна към този момент ще бъдат включени в английската стратегия за образование.

„ Обучението ще подсигурява, че в бъдеще водачите ще могат да ръководят комплицирани изтребители по стандартите на НАТО “, се споделя в известие от офиса на английския министър председател, въпреки да не показват периоди.

Това наподобява е сигнал за забележителна смяна в поддръжката на Запада, защото до момента страните се въздържаха да дават самолети или оръжия, които биха могли да нанесат удар надълбоко в Русия, написа „ Ройтерс “.

Вероятно е Зеленски да участва и на срещата на върха на Европейски Съюз по-късно тази седмица, защото той събира поддръжка от западните съдружници при започване на втората година от войната, която съгласно Киев ще бъде решаваща. Лидерите на блока се събират в Брюксел в четвъртък и петък, а Зеленски има непрекъсната покана, макар че формалните проекти не са оповестени, споделя организацията.

От началото на новата година западните страни фрапантно усилиха обещанията си за военна поддръжка за Украйна, в това число обещанията за стотици танкове и бронирани машини. Киев към момента желае ракети с по-голям обхват и военни самолети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР