Украинският президент Володимир Зеленски предупреди наскоро, че ако скоро блокираният

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди наскоро, че ако скоро блокираният
Коментари Харесай

Politico: Украйна е изложена на голям риск нейните фронтови линии да се сринат

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести неотдавна, че в случай че скоро блокираният в Конгреса на Съединени американски щати пакет от 60 милиарда $ не стигне до Киев, съветската войска ще стартира атака и украинските сили може да се наложи да правят отстъпка още територии, в това число огромни градове.

По създание всичко в този момент зависи от това къде Русия ще реши да насочи силата си в офанзивата, която се чака да стартира това лято. Според високопоставени украински офицери, служили при военачалник Валерий Залужни, военната картина към днешна дата е мрачна. Те предизвестяват, че украинската отбрана на фронтовите линии може да се срине.

Русия нападна от седмици с управляеми бомби, а също така има доста повече жива мощ. По думите им сега „ нищо не може да помогне на Украйна “, тъй като Киев няма софтуерно предимство, с което да компенсира доста множеството противников войски.

Само украинската храброст и устойчивост, както и грешките на съветските командири, в този момент могат да трансформират мрачната динамичност. Грешки като тази, позволена в събота, когато Русия предприе едно от най-големите танкови офанзиви против украински позиции от началото на пълномащабното си навлизане. Украйна разруши съветската колона, като се счита, че руснаците са изгубили 1/3 от танковете си в тази офанзива, както и десетки бойци.

Високопоставените украински военни, говорещи пред Politico при условия за анонимност, описаха, че както Западът, по този начин и Украйна са позволили неточности в тази война. По думите им е неверно да се счита, че руснаците единствено хвърлят свои бойци в месомелачката на фронта. Да, те го вършат, само че също така доста сполучливо се учат от грешките си и се поправят.

Големият проблем за Киев е, че не получава от Запада оръжия в точния момент и когато най-вече се нуждаят от тях. Например Украйна още не е получила западни изтребители, а пълномащабната война, стартирана от Владимир Путин, към този момент навлезе в третата си година. „ Всяко оръжие има свое лично тъкмо време “, показва украински боен. „ През цялото време казвахме на западните сътрудници, че имаме военен опит, имаме схващане на бойното поле за тази война. [Те] имат ресурсите и би трябвало да ни дадат това, от което се нуждаем “, сподели военният, поискал анонимност, с цел да приказва свободно за проблемите на Украйна.

Сега Киев се нуждае от артилерийски снаряди и дронове. Европа се пробва да помогне на Украйна да компенсира колосалния си минус в артилерийските снаряди, само че досега несполучливо. Украйна, от своя страна, към момента не е задействала готовност, защото управляващите се тормозят от политическите последствия от сходно решение. А Залужни, преди да бъде уволнен, съобщи, че армията се нуждае от свежа кръв, най-малко 500 000 души.

Русия в този момент събира запаси и ще бъде подготвена да стартира огромна офанзива към август, а може би и по-рано.

 

Инфо: Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР