Украинският президент Володимир Зеленски повтори, че е готов за преговори

...
Украинският президент Володимир Зеленски повтори, че е готов за преговори
Коментари Харесай

Зеленски: Без преговори с Путин войната в Украйна няма да бъде спряна

Украинският президент Володимир Зеленски повтори, че е " подготвен за договаряния " с Владимир Путин, и съобщи, че " без договаряния няма да бъде спряна войната ", водена от Русия в Украйна. Интервюто с него бе публикувано през днешния ден от Си Ен Ен, съобщи Франс прес.

" Готов съм за договаряния (с Владимир Путин). Готов съм към този момент от две години и считам, че без договаряния няма да бъде спряна войната ", сподели той.

Зеленски отбрани редицата преговорни кръгове сред Киев и Москва, протекли след съветското навлизане в Украйна на 24 февруари, като ги назова " доста скъпи ".

" Ако има единствено 1 % възможност да бъде спряна войната, би трябвало да се възползваме от нея ", сподели той.

Турция усилва напъните си да посредничи сред Москва и Киев; през днешния ден тя увери, че Русия и Украйна са постигнали прогрес в договарянията си.

С оглед нахлуването на съветската войска в Украйна за " да изтреби " популацията " би трябвало да използваме всички формати, всички шансове да имаме опция за договаряния, опция да приказваме с (Владимир) Путин ", добави украинският водач.

" Но в случай че тези опити се провалят, това ще значи, че (конфликтът в Украйна) е трета международна война ", предизвести той.

Предния ден Зеленски към този момент се разгласи за договаряния във видеообръщение посредством обществените мрежи, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР