Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че Киев е използвал доставени

...
Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че Киев е използвал доставени
Коментари Харесай

Украйна използва ракети с голям обсег ATACMS, казва Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че Киев е употребявал доставени от Съединени американски щати ракети с огромен обхват ATACMS на бойното поле против съветските сили.

„ Днес особено благодаря на Съединените щати. Нашите съглашения с президента Байдън се извършват. Много тъкмо – ATACMS се потвърдиха “, сподели Зеленски в вечерното си послание във вторник.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Полша гласоподава на основни избори на фона на възходящия шовинизъм, Украйна война Съединени американски щати афишират пакет от военна помощ от 200 милиона $ за Украйна Русия се пробва да скапе контранастъплението на Украйна преди зимата завършек на списъка

Коментарите идват, откакто армията на Киев сподели, че украинските сили са блъснали летища в следена от Русия територия в източна и южна Украйна, унищожавайки хеликоптери, извеждайки от строя ракетна установка за противовъздушна защита и повреждайки писти.

Украйна сподели, че е направила „ добре ориентирани удари по противников летища “ покрай източния град Луганск и южния град Бердянск през нощта, само че даде малко детайлности.

Силите за специфични интервенции на страната оповестиха, че девет хеликоптера, ракетна установка за противовъздушна защита и друго съоръжение са били унищожени, пистите са били ударени и са нанесени огромни загуби на съветските сили.

Руското министерство на защитата не загатва офанзивите. Владимир Рогов, назначен от Русия чиновник в Запорожка област, която е отчасти следена от Москва, сподели в приложението за известия Telegram, че съветската противовъздушна защита е подсигурила, че офанзивата против летище Бердянск не е била сполучлива.

Украински народен представител сподели, че доставените от Съединени американски щати ракети ATACMS са били употребявани при нападението против летището в Бердянск.

Месеци наред Украйна настояваше Съединени американски щати да й дават ATACMS, защото се пробва да изгони съветските сили от територията си.

Преди това Съединени американски щати въздържаха даването на ракети с огромен обхват на Украйна, опасявайки се, че потреблението им може да докара до ескалация на спора.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР