Украинският президент Володимир Зеленски посети североизточния сектор на фронтовата линия,

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети североизточния сектор на фронтовата линия,
Коментари Харесай

Зеленски посети североизточната фронтова линия

Украинският президент Володимир Зеленски посети североизточния бранш на фронтовата линия , където се срещна с войски, които се бият против нахлуващите съветски сили, заяви неговият кабинет в понеделник, представен от " Ройтерс ".

В него се споделя, че той е посетил командния пункт на бригадата, която пази Купянск, цел на засилено съветско нахлуване от средата на есента.

Градът беше освободен от украинските сили през 2022 година след първичната му окупация от съветски войски след пълномащабното им навлизане на 24 февруари същата година.

Киев твърди, че Москва не се е отказала от концепцията да си върне контрола над Купянск , който се намира покрай втория по величина град в Украйна Харков.

По време на пътуването си Зеленски разиска с командира на бригадата снабдяването с техника и муниции в бранша. Той раздаде и награди на бранителите, оповестиха от кабинета му.

След несполучливото украинско контранастъпление през 2023 година съветските войски ускориха настъплението си по източната фронтова линия.

Украйна сподели през уикенда, че е от разрушения източен град Авдеевка, с цел да избегне обкръжението им от силите на Москва. Превземането на Авдеевка бележи най-голямата победа на Русия на бойното поле след  през май 2023 година
 Русия разгласи, че управлява и коксовия цех в Авдеевка
Русия разгласи, че управлява и коксовия цех в Авдеевка

Украйна не разяснява тази информация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР