Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада самолети. Това се

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада самолети. Това се
Коментари Харесай

След като осигури танкове, Зеленски обяви, че очаква ракети и самолети от НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от Запада самолети. Това се случи на фона на желанието на западните страни да трансферират танкове в Украйна.

Според Зеленски предния ден той е разговарял с ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг. Президентът на Украйна е убеден в нуждата от деблокиране на доставките на ракети с огромен обхват.

„ За нас е значимо да разтеглим съдействието си в артилерията, би трябвало да реализираме доставка на самолети за Украйна “, сподели Зеленски в изказване, оповестено на формалния му уеб страница.

Съветникът на министъра на защитата Незалежной Юрий Сак сподели, че Киев се нуждае от бойни самолети, с цел да реализира преимущество в зоната за специфични интервенции.

„ Това не е просто F-16: самолети от четвърто потомство са това, от което се нуждаем “, сподели Сак пред Ройтерс.

На този декор някогашният евродепутат от Франция Флориан Филипо назова Зеленски вманиачен.

„ Тогава ще желае нашия нуклеарен боеприпас, или какво?! Колко още ще следваме този вманиачен? До нуклеарна международна война?! ” – написа някогашният евродепутат в Twitter.

Припомняме, че тези дни държавното управление на Германия разгласи, че ще трансферира танкове Leopard 2 на Украйна на фона на мощен напън върху кабинета на канцлера Олаф Шолц от държавните партии.

Освен това президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати ще изпратят 31 танка Abrams в Украйна на стойност 400 милиона $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР