Украинският президент Володимир Зеленски отправи остър призив към западните партньори

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправи остър призив към западните партньори
Коментари Харесай

Разгневен: Зеленски прикани света да реагира твърдо на искащия война и смърт Путин

Украинският президент Володимир Зеленски насочи изострен апел към западните сътрудници на Украйна да проявят политическа воля и да обезпечат на Киев нужните военни доставки. В противоположен случай, съгласно него, светът ще се изправи пред " една от най-срамните страници в историята ", съобщи Ройтерс, като цитира вечерното видеообръщение на украинския държавен глава.

Зеленски насочи апела си в миг, когато пакетът от ограничения на Съединени американски щати за даване на военна и друга помощ остава блокиран заради различия в Конгреса.

Явно ядосаният Зеленски съобщи във видеообръщението си, че светът би трябвало да " реагира твърдо ", с цел да подсигурява, че войната ще се трансформира в " безнадеждно " начинание за водача на Кремъл Владимир Путин, който желае единствено " война и гибел ", цитират думите му Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Те би трябвало да бъдат накарани да усетят оптимално, че има мощ, която унищожава тези, които унищожават живота. Ние можем да подсигуряваме това. Всеки от нашите сътрудници знае какво е належащо ", сподели Зеленски. " Основното нещо е политическата воля, с цел да се реализира това, да се обезпечи равнището на доставки, което ще помогне ", посочи президентът на Украйна.

" Ако това не се случи, ще се трансформира в една от най-срамните страници на историята, в случай че Америка или Европа изгубят от иранските " шахеди " (дронове) или съветските изтребители ", предизвести Зеленски. Според него Украйна " чака доставки, които са витално нужни, и ние чакаме по-специално американско решение. Подкрепата е в действителност нужна. "

Миналия месец се навършиха 2 години от началото на войната. Руските сили реализираха известни триумфи по продължение на 1000-километровия фронт, макар че линиите на бойните дейности не са се трансформирали съвсем по никакъв начин през последните месеци.

Зеленски приканва все по-настоятелно Конгреса на Съединени американски щати да утвърди помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс. Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати е подложена на напън да одобри пакета за национална сигурност на стойност 95 милиарда $, който усилва помощта за Украйна и Израел, както и за Индийско-Тихоокеанския район. Той беше признат от Сената със 70-29 гласа предишния месец, само че ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън попречва внасянето на законопроекта за помощта за гласоподаване в Камарата.

ТЕМА преди 13 часа 1416 преди 14 часа 3411 преди 15 часа 2320
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР