Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли руско предложение за преговори в

...
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли руско предложение за преговори в
Коментари Харесай

Киев отхвърли възможност за преговори с Москва в Беларус

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли съветско предложение за договаряния в Беларус през днешния ден, заявявайки, че самият Минск е съизвършител в съветската инвазия, само че в същото време остави опция за договаряния на други местоположения, съобщи Ройтерс.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк акцентира, че позицията на украинския държавен глава остава същата – единствено действителни договаряния и никакви ултиматуми.

Преди това Кремъл заяви, че съветска делегация е пристигнала в Беларус за договаряния с украинската страна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи през днешния ден, делегацията в Гомел включва представители на съветските министерства на външните работи и на защитата, а също по този начин и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Заради възможните двустранни диалози през вчерашния ден Путин подреди да бъде краткотрайно прекъснато настъплението на съветските военни елементи. След отхвърли, то още веднъж ще бъде обновено, заяви Песков.

" Доколкото украинската страна се отхвърли от договарянията, през днешния ден беше обновено напредването на главните съветски елементи в сходство с проекта на провежданата интервенция ", съобщи Песков пред публицистите.

Той пое уговорката представителите на съветските ведомства да дават колкото е допустимо по-пълна информация за протичащото се в Украйна.

Украинските медии също разгласяват новината. Към момента няма удостоверение от страна на украинските управляващи, че са отказали, прецизира украинската осведомителна организация Униан.

Както Путин, по този начин и украинският му сътрудник Володимир Зеленски приказваха за вероятни договаряния през вчерашния ден, само че Украйна съобщи, че конфликтите с нахлуващите съветски войски са траяли и нощес, и през днешния ден.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че след заповедта на Путин съветските войски са влизали в конфликти единствено с „ групи националисти ” и не са се сражавали с постоянните украински сили.

Днес държавното управление в Киев съобщи, че съветските сили нападат редица украински градове, а в столицата са арестувани съветски диверсанти.

Тази заран съветското министерство на защитата съобщи, че руснаците са завладяли украинския град Мелитопол.

Песков съобщи също по този начин на брифинга си, че Русия е очаквала глобите, наложени от Запада в отговор на нашествието, и е подхванала ограничения за свеждане до най-малко на въздействието им върху стопанската система.

Временно е забавено настъплението на съветските войски в Украйна, оповестява Министерството на защитата на Англия, представено от BBC.

Институцията на Острова твърди, че повода за това евентуално са " остри логистични компликации и мощна украинска опозиция “.

" Руските сили заобикалят огромните украински обитаеми места, като оставят силите да ги обкръжават и изолират “, написа в Туитър.

Превземането на столицата на Украйна, Киев, остава главната цел на Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР