Украинският президент Володимир Зеленски осъди като средство за психологически натиск

...
Украинският президент Володимир Зеленски осъди като средство за психологически натиск
Коментари Харесай

Зеленски: Струпването на руски войски по границата е средство за психологически натиск

Украинският президент Володимир Зеленски осъди като средство за " психически напън " скупчването на съветски войски по границите на страната му. Изказването му става в деня, когато на територията на Беларус започнаха руско-беларуски военни маневри, съобщи Франс прес.

" Смятаме, че скупчването на войски покрай нашите граници съставлява средство за психически напън от страна на нашите съседи. Тук няма нищо ново. Що се отнася до рисковете, те съществуват и в никакъв случай не са изчезвали от 2014 година, годината на анексирането на Крим от Русия и началото на спора с подкрепяни от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Въпросът е в нивото на тези опасности и по какъв начин реагираме на тях ", сподели Зеленски, представен в прессъобщение на президентството.

Според съветското министерство на защитата маневрите ще продължат до 20 февруари и ще се водят на пет военни полигона, в четири военновъздушни бази и " разнообразни обекти " в Беларус, по-специално в региона на Брест, на границата с Украйна.

Украйна стартира през днешния ден лични маневри в отговор на руско-беларуските учения " Съюзна решителност 2022 ", които Киев и Западът считат за част от военната ескалация от страна на Русия в района, съобщи Ройтерс.

Украинският министър на защитата Олексий Резников изясни, че украинските маневри също ще продължат до 20 февруари и въоръжените сили ще упражняват потребление на дронове " Байрактар ", противотанкови системи " Джавълин " и ракети NLAW, доставени от задгранични сътрудници.

Украйна не оповестява броя на бойците и въоръжението, които ще вземат участие в учението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР