Украинският президент Володимир Зеленски очакваше да получи одобрената от българския

...
Украинският президент Володимир Зеленски очакваше да получи одобрената от българския
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Президентът Зеленски очакваше военната помощ, а вместо това получи меч

Украинският президент Володимир Зеленски очакваше да получи утвърдената от българския парламент военна помощ от Украйна, само че вместо това получи меч при визитата на Денков в Киев. Доста сконфузно се получи. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказване пред медиите.

" Ние сега имаме един кабинет на външните работи. Ако погледнете какъв брой народ се извървя в Париж последните седмици, в Украйна, някак си всичко, което касае хората в България мина по тематиката външни работи. Ние се превърнахме в страна на пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България или с какво ще задължат Народното събрание да вземе решение. "

" Беше занимателно с меча до едно време, когато президента Зеленски не разбра какъв подарък са му дали, тъй като индивидът чака военната помощ, която българския парламент гласоподава, а вместо това получи меч. Точно конфузно се получи. Който се занимава с външни работи, би трябвало да се готви малко повече. Министърът на защитата Тагарев ни махаше от Версай отново от сходна конференция. Когато се заприказва от премиера Денков, че ще даде на Народното събрание да разгледаме съответното двустранно съглашение сред България и Украйна ", сподели Борисов.

" Вярно е, че президента Зеленски, много по-опитен човек, незабавно сподели какво има поради - общо произвеждане, взаимно произвеждане на оръжия, образование и всичко останало, това което българският парламент реши и трябваше към този момент да е в Украйна. ", акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че Алиансът няма да праща войски в Украйна.

" Към това се причислява и нашата партия. Политиката не се прави в България и не се прави в интерес на хората ", съобщи водачът на ГЕРБ.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/929286515160851
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР