Украинският президент Володимир Зеленски обяви нова офанзива. Украинската армия вече

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви нова офанзива. Украинската армия вече
Коментари Харесай

Зеленски: Готвим следващата офанзива, чиято цел е отвоюването на Мариупол, Мелитопол и Херсон

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи нова атака. Украинската войска към този момент е образувала предмостие в източната част на страната, от кое място ще продължи с настъплението в окупираните от Русия територии.
 
Следващата цел - Мариупол, Мелитопол и Херсон
" Може би на някои от вас им се коства, че след поредицата от победи е настъпило затишение, само че това не е затишение ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в неделя. В момента тече подготовката за идната атака, чиято цел е отвоюването на Мариупол, Мелитопол и Херсон, изясни той.
 
Според Зеленски украинската войска няма да се концентрира единствено върху регионите, които Русия е окупирала след 24 февруари тази година. Териториите на подкрепяните от Москва сепаратисти в източната част на страната и градовете в Крим, който е анексиран от Русия от 2014 година, също ще бъдат отвоювани, съобщи украинският президент. " Защото цяла Украйна би трябвало да бъде свободна ".
 
Киев: Няма смисъл от договаряния с Путин
Киев към този момент изключва воденето на договаряния с Владимир Путин. " Накратко казано: от преговорен развой и среща на президентите сега няма смисъл ", съобщи съветникът на Зеленски Михайло Подоляк.
 
Подоляк посочи три аргументи, заради които диалозите на този стадий биха били безсмислени: Първо, Русия ще се опита да задържи и легитимира териториите, които е превзела. На второ място, запазването на статуквото би дало опцията на Русия за глътка въздух, след която да продължи офанзивите си. И трето, Русия би трябвало да понесе отговорност за закононарушенията, осъществени на украинска територия. Преговорите са допустимо едвам когато съветските елементи се изтеглят от територията на Украйна. Тогава ще може да се договаря за размера на репарациите и предаването на военнопрестъпниците, сподели Подоляк. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР