Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че умишлено забавя преминаването

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че умишлено забавя преминаването
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия умишлено забавя 150 кораба със зърно

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че съзнателно забавя прекосяването на корабите, пренасящи зърно за експорт в границите на съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации, и съобщи, че 150 кораба чакат да бъдат натоварени. От юли, когато Организация на обединените нации подписа съглашението с Русия, Украйна и Турция, Киев е изнесъл съвсем 11 млн. тона зърно и други храни.
Прочетете още
Във видеообръщение Зеленски съобщи, че закъснението значи, че износът на зърно от Украйна е намалял с 3 млн. тона, което съгласно него е задоволително за изхранването на 10 млн. души, съобщи bg-voice.

Срокът на договорката изтича през ноември, само че договарянията за удължение на периода не означават огромен прогрес, защото опасенията на Русия не се вземат поради по подобаващ метод, съобщи в четвъртък посланикът на Русия в Организация на обединените нации в Женева.

Във видеообръщението си Зеленски съобщи, че “врагът прави всичко допустимо, с цел да забави износа ни на храни… към днешна дата повече от 150 кораба чакат на опашка, с цел да изпълнят договорните си отговорности по доставката на нашите селскостопански артикули ”.

“Това е едно изкуствено закъснение. То породи единствено тъй като Русия съзнателно забавя прекосяването на корабите ”, добави той, само че не даде детайлности. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР