Украинският президент Володимир Зеленски обвини европейските страни, които продължават да

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини европейските страни, които продължават да
Коментари Харесай

Зеленски обвини страните в ЕС, които купуват руски нефт, че финансират войната

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна европейските страни, които не престават да купуват съветски петрол, че " печелят пари за сметка на живота на други хора ". В изявление пред Би Би Си, Зеленски упрекна Германия и Унгария, че блокират опитите за въвеждане на ембарго върху енергийните продажби на Русия, от които Москва може да завоюва стотици милиарди долари единствено през тази година. Според украинския президент, по този метод се финансира съветската военна машина и умират доста цивилни в Украйна:

" Сега те би трябвало да мислят за това, длъжни са. Да, могат да ни унищожат, само че ще дават отговор за дейностите си. Могат да ни убият, само че и техните хора ще умират. Не възприемам за какво. Защо пристигнаха? Ние доста добре разбираме какво вършим, само че доста от елементарните руснаци не схващат. Те желаят да водят война с нас поради пропагандата. Знам, че е по този начин. Но считам, че това е доста неприятно за историята на тяхната страна ".

По време на войната против Украйна, която в Москва назовават " специфична военна интервенция ", са били унищожени над 130 самолета и над 100 хеликоптера на украинската войска, заяви формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР