Украинският президент Володимир Зеленски няма да държи реч в първия

...
Украинският президент Володимир Зеленски няма да държи реч в първия
Коментари Харесай

Зеленски няма да говори пред българския парламент в първия му ден, ще го канят по-късно

Украинският президент Володимир Зеленски няма да държи тирада в първия ден на новото Народно заседание. Това стана ясно след срещата сред партиите в Народното събрание. Предложението Зеленски да произнесе тирада при откриването направиха от ГЕРБ-СДС. От Демократична България и Политическа партия настояха той да произнесе слово пред българските депутати в различен ден след 19 октомври. От срещата отсъстваха " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

" Ние желаем да бъде изслушан господин Зеленски, само че считаме на първото церемониално тържествено съвещание не е уместно това да се случи ", разяснява Никола Минчев.

" Демократична България неведнъж е заявявала и е правила предложение да се предложения президентът Зеленски да направи изявление пред българския парламент. На днешната среща това, което постигнахме като единодушие, още на първия председателски съвет да се насочи покана да се изкаже в последващо пленарно съвещание ", сподели от своя страна Надежда Йорданова от Демократична България. Обсъдено е било обширно, че Зеленски не би трябвало да приказва в деня на конституирането на 48-ото Народно събрание, удостовери и тя.

  " За страдание сътрудниците следват една неприятна поредност от предишния парламент ", сподели след срещата Георг Георгиев от ГЕРБ, а Екатерина Захариева добави: " Очевидно се тормозят от Българска социалистическа партия " по адрес на Политическа партия и Демократична България.

" С тези съвещания желаеме да измие срама от предходното ръководство ", съобщи Даниел Митов от ГЕРБ на влизане в Народното събрание. " Ние бяхме партията, която внесе проектодекларацията в Народното събрание. Няма нищо изненадващо в нашия ход ", напомни Екатерина Захариева, съгласно която в 47-ото Народно събрание Демократична България и Политическа партия се ослушвали поради Българска социалистическа партия. Тя разяснява репликата на президента Радев, че за партиите не са преди всичко проблемите пред българските жители.

" Разбира се, че и тези неща са значими, само че това съветският дипломат и посланикът на Беларус да не бъдат поканени е явен знак за геополитическата ориентировка на България и е доста значимо ", добави някогашната външна министърка. Тя сподели, че най-вероятно ГЕРБ ще откликне на концепцията на Българска социалистическа партия другата седмица партиите да се съберат по тематиката за повишаването на живота, приходите и бюджета. Тома Биков съобщи, че даже диалози за коалиция не могат да се проведат и има заплаха поради предходното ръководство да няма пари за пенсии и заплати през идната година.

" Радваме се, че в България има евроатлантическо болшинство ", разяснява Сезгин Мехмед от Движение за права и свободи, който взе участие в консултациите.

Още авансово от " Възраждане " и Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да вземат участие в тази среща, от " Български напредък " не изпратиха собствен представител.

" Това към този момент е последна степен на дебилизация и инфантилизация в българската политика. Ако решат да създадат нещо сходно, просто ще се наложи да отправим ние покана към съветската посланичка и тогава допускам, че целият първи работен ден на Народното събрание ще бъде провален ", сподели пред БНР Костадин Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР