Украинският президент Володимир Зеленски назначи Олександър Павлюк за нов командващ

...
Украинският президент Володимир Зеленски назначи Олександър Павлюк за нов командващ
Коментари Харесай

Зеленски с нови рокади във военните ръководства

Украинският президент Володимир Зеленски назначи Олександър Павлюк за нов командващ Сухопътни войски на мястото на Олександър Сирски , предаде Укринформ. Съответният декрет, който влиза в действие от през днешния ден, е оповестен на уеб страницата на президентството.

Вчера Павлюк, който е с чин генерал-лейтенант, бе освободен от служба първи заместник-министър на защитата на Украйна. Той ще поеме командването на Сухопътни войски от генерал-полковник Олександър Сирски, който по-рано тази седмица смени като висш главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни.

Украинският президент подписа укази за назначението на Юрий Содол за командващ на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна и за освобождението на Серхий Наев от този пост. Указите са оповестени на уеб страницата на президента, съобщи Укринформ.

С различен декрет Зеленски назначи Игор Скибиюк за пълководец на украинските Десантно-щурмови войски и освободи от този пост Максим Мирхородски.

Украинският президент подписа и декрет за назначението на Игор Плахута за пълководец на Силите за териториална защита на въоръжените сили на Украйна на мястото на Анатолий Бархилевич.

Вчера Зеленски разгласи пет нови висши военни назначения. Целта е подсилване на украинската защита близо две години след съветската пълномащабна инвазия в страната, отбелязва Ройтерс.

В петък Зеленски заяви, че е назначил Анатолий Бархилевич за шеф на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна на мястото на Серхий Шаптала.

Бархилевич изпълняваше длъжността пълководец на Силите за териториална защита на въоръжените сили на Украйна от 19 октомври 2023 година

Украйна изпитва дефицит на хора и техника и посрещна новата година с малко триумфи на бойното поле през предходната. Освен това тя е изправена пред прекъсване на военната помощ от най-големия си покровител - Съединените щати.

Видеото е архивно: " Киев отхвърли уволнението на високопоставения украински военачалник Залужни "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР