Украинският президент Володимир Зеленски настоява за запазването на териториалната цялост

...
Украинският президент Володимир Зеленски настоява за запазването на териториалната цялост
Коментари Харесай

Зеленски ще държи на териториалната цялост на Украйна при преговорите с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски упорства за запазването на териториалната целокупност на Украйна. Това сподели той в неделя късно вечерта, ден преди диалозите с Русия, които ще се проведат в Турция във вторник.

Приоритетите на Украйна по време на договарянията ще бъдат „ суверенитет и териториална целокупност “, сподели Зеленски.

Руският президент Владимир Путин беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 27 март и се съгласи Турция да бъде хазаин на договарянията. Ердоган е отправил и апел към Путин за преустановяване на огъня и по-добри филантропични условия, оповестиха от неговия офис.

Няма забележителна смяна при разположението на съветските сили в Украйна през последните 24 часа, заяви английското военно разузнаване в понеделник. Русия е постигнала прогрес на юг - в покрайнините на Мариупол , където се бори за завладяване на пристанищния град.

По-рано в неделя ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов да раздели Украйна на две, както е обстановката при Северна и Южна Корея.

Същия ден водач на че районът може скоро да провежда референдум за присъединение към Русия.

Зеленски сподели още, че и предлагането на гаранции за сигурност на Русия като част от спокойно съглашение. Той сподели това и в предходни изказвания. Това ще включва запазването на Украйна без нуклеарно оръжие, сподели той.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР