Украинският президент Володимир Зеленски настоя за бързи промени в системата

...
Украинският президент Володимир Зеленски настоя за бързи промени в системата
Коментари Харесай

Зеленски смени командира на военномедицинските сили

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за бързи промени в системата на украинската военна медицина и съобщи, че сменя командира на военномедицинските сили, съобщи Ройтерс.
Той разгласи решението си, откакто през вчерашния ден се срещна с министъра на защитата Рустем Умеров. " На днешната си среща с министъра на защитата Умеров бяха сложени цели ", сподели украинският държавен глава във видеообръщение. " Останало е малко време, с цел да дочакаме резултати. Нужни са бързи дейности ", добави той.  
Зеленски заяви, че е заменил генерал-майор Татяна Осташченко като пълководец на медицинските сили на армията. " Задачата е ясна. Както неведнъж бе подчертавано в обществото, изключително в средите на военните медици, ние се нуждаем от фундаментално ново равнище на поддръжка за нашите военнослужещи ", изясни Зеленски.  
На мястото на Осташченко е назначен Анатолий Казмирчук, началник на военна клиника в Киев.
Украинската войска заяви за прогрес в отвоюването на окупираните региони в източната и южната част на страната, а предходната седмица съобщи, че е завзела контрола върху позиции на източния бряг на Днепър, отбелязва Ройтерс.
Командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни сподели в изявление, оповестено по-рано този месец, че войната навлиза в нов стадий на безсилие и че Киев се нуждае от по-напреднали технологии, с цел да се опълчи на съветската войска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР