Украинският президент Володимир Зеленски направи обръщение пред Конгреса на САЩ

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи обръщение пред Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Конгреса на САЩ оръжия и самолети, Пелоси го поздрави със Слава Украине!

Украинският президент Володимир Зеленски направи послание пред Конгреса на Съединени американски щати и изиска оръжейна помощ против Русия.

Още при представянето му преди речта Нанси Пелоси го поздрави със " Слава Украине! ", а залата избухна в овации пред екрана, на който се появи президентът на Украйна.

Зеленски изнесе речта си посредством видеовръзка. " Днес не е задоволително да бъдеш водач на страната си, належащо е да бъдеш водач на света, който се стреми към определяне на мир. Аз не виждам смисъла на живота, в случай че е невероятно да прекратиш гибелта ", сподели още президентът на Украйна, представен от украинската осведомителна организация УНИАН.

Той още веднъж повтори настояването си за оповестяване на небето над страната за зона без полети и същевремнно пожела да му бъде предоставена авиация и зенитно-ракетни системи за отбрана.

" Нима ние желаеме прекомерно доста: да създадем по този начин, че Русия да престане да тероризира нашите свободни градове. Ако това е доста и ние нямаме право да помолим, то ето ви алтернативата - вие знаете, че ни трябват отбранителни системи С-300 и други ", обърна се той към американския конгрес. Зеленски акцентира, че изходът от боевете зависи и от опцията да се употребяват самолети.

" Мощна авиация ще помогне да защитим нашия народ, нашата независимост и нашата земя. Самолетите ще ни оказват помощ да защитим Украйна и Европа. Вие ги имате. Но те се намират на земята, а не в украинското небе ", обърна се към американските конгресмени президентът Зеленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР