Украинският президент Володимир Зеленски коментира изявлението на кандидата за президент

...
Украинският президент Володимир Зеленски коментира изявлението на кандидата за президент
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп в Киев

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява изказването на претендента за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че ще " постави завършек на войната в Украйна за 24 часа ". В изявление за Channel 4 News президентът на Украйна предложи на Тръмп да пристигна в Киев.

" Доналд Тръмп, поканвам ви в Украйна, в Киев. Така че, в случай че можете да спрете войната за 24 часа, мисля, че ще е задоволително да дойдете ", сподели Зеленски.

По-специално концепцията на Тръмп за бързо преустановяване на войната в Украйна провокира безпокойствие у Зеленски.

" Така той (Тръмп) споделя, че ще взема решения самичък - даже не приказвам за Русия - без двете страни, т.е. без нас. Това демонстрира, че в случай че неговата концепция, която никой не е чувал, не работи за нас, за нашия народ, той въпреки всичко ще направи всичко, за да осъществя концепцията си. И това е, което малко ме тормози ", означи Зеленски.

Той сподели още, че не се тормози от това, че американските политици му споделят едно, а зад тила му могат да създадат друго.

" Не се тормозя, при цялото ми почитание към тях, за конгресмените или сенаторите. Аз съм се срещал с тях. Когато съм сядал с тях, без значение дали сме разговаряли на четири очи или на взаимни срещи, в голямото си болшинство, 99 %, те са били на моя страна. Вярвам в резултатите. Не бихме могли да оцелеем без поддръжката и помощта на Съединени американски щати. Това е реалност. И по тази причина през днешния ден най-много им се поверявам и разгадавам на тях ", акцентира украинският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР