Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че ситуацията в Южна

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че ситуацията в Южна
Коментари Харесай

Зеленски: Руснаците са зли чудовища, които изгарят, плячкосват и са пристрастени към убийствата

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден, че обстановката в Южна Украйна и Донбас остава извънредно комплицирана и удостовери, че Русия струпва войски към обсадения град Мариупол.

Украинският водач добави във видеообръщение, че е уволнил двама високопоставени членове на службите за национална сигурност по обвинявания в измяна.

Зеленски разказа руснаците като " толкоз зли и толкоз настървени да унищожават ", че наподобява са от различен свят, " чудовища, които изгарят и плячкосват, които нападат и са пристрастени към убийствата ".

Украинският президент сподели, че украинските сили са изтласкали съветските войски от Киев и Чернигов. Москва сподели, че тези два града към този момент няма да бъдат във фокуса на офанзивите, а вместо това Русия ще пренасочи напъните си към Донбас в Източна Украйна.

" Задават се още борби. Все още би трябвало да изминем нелекия път да реализираме всичко, което желаеме ", сподели Зеленски и добави: " Ситуацията в Южна Украйна и в Донбас остава извънредно комплицирана ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР