Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю,

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю,
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Русия продължи да атакува така, ще свършим противовъздушните ракети

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в излъчено през днешния ден телевизионно изявление, че страната му може да изчерпа запасите си от противовъздушни ракети, в случай че Русия продължи офанзивите си със същата активност, съобщи Ройтерс.

" Ако продължат да нападат (Украйна) всеки ден по този начин както го вършат през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и сътрудниците ни го знаят ", уточни украинският водач. Той добави, че Украйна не разполага с задоволително артилерийски снаряди, с цел да премине в контраатака.

Зеленски сподели, че Украйна в този момент разполага с задоволително ресурси от отбранителни оръжия, с цел да може да избира какво да пази, само че се нуждае от 25 системи " Пейтриът ", с цел да покрие напълно територията на страната.

Украинският президент изрази убеденост, че американският Конгрес ще гласоподава пакета от военна помощ за Украйна и добави, че Киев ще се съгласи на всеки един вид, даже помощта да пристигна под формата на заем.

Зеленски уточни, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова готовност на още 300 000 бойци на 1 юни и предизвести, че интервалът на образование на мобилизираните в Русия е доста къс.

В изявлението Зеленски изключи опцията руснаците да завладяват Харков. „ Харков е предпазен през днешния ден “, съобщи украинският президент на фона на клюки за непосредствена съветска офанзива против втория по величина град в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зеленски обаче призна, че градът остава уязвим на въздушни удари, само че акцентира, че е изцяло убеден в противовъздушната защита на терен.

Според Зеленски укрепленията, изграждани от Украйна, са значително приключени освен в Харков, само че също и в огромни елементи от фронтовата линия и в граничните региони.

Украинският президент разяснява и концепцията на френския си сътрудник Еманюел Макрон за изпращане на френски бойци в Украйна, показва организация УНИАН. По думите на Зеленски, в случай че тези бойци образоват украинските бойци в Украйна, това ще бъде много по-бързо, в сравнение с да се изпращат украински военнослужещи за образование в чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР