Украинският президент Володимир Зеленски е убеден, че благодарение на отбранителните

...
Украинският президент Володимир Зеленски е убеден, че благодарение на отбранителните
Коментари Харесай

Зеленски: След Херсон идва ред на Мелитопол, Крим и Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски е уверен, че с помощта на отбранителните интервенции на украинските въоръжени сили и работата на дипломатите сигурно ще бъде допустимо да се освободят всички окупирани от Русия земи и да се доближи до всички сектори на интернационално приетата държавна граница на Украйна.

Държавният глава съобщи това във вечерно послание към украинците, оповестено в обществените мрежи.

" Днес всички дружно усещаме напредък. Не знам дали има най-малко един човек, който да не е гледал видеото, в което нашите херсонци посрещат украинските бранители. Месеци на съветска окупация. Месеци на насмешки с нашите хора. Месеци наред се споделя, че Русия сякаш е там вечно, а въпреки всичко - на открито има море от украински флагове ", споделя Зеленски.

Държавният глава акцентира, че хората в Херсон в никакъв случай не са мислили да се откажат от Украйна и светът вижда това.

" Той вижда какво значи, когато украинците се срещат със своите. Те виждат какво значи единение на украинците. И вижда за какво би трябвало да освободим земята си от окупаторите ", добави президентът.

Зеленски изрази убеждението си, че " към момента ще има доста такива срещи ", и по-специално в тези градове и села, които към момента са под окупация.

" Ние не забравяме никого, няма да оставим никого обратно. Благодарение на нашите отбранителни интервенции и дипломация сигурно ще достигнем държавната си граница. До всички сектори на интернационално приетата украинска граница ", акцентира Зеленски.

Държавният глава благодари на всички украински военни за блестящото осъществяване на дилемите по освобождението на Херсон.

" Така ще бъде и в Геническ, и в Мелитопол. Ще дойдем и във всички наши градове и села в Донбас . Със сигурност ще забележим украински сили и в Крим, с украинските флагове, които се пазят там, и ще има стотици по улиците в деня на освобождението ", акцентира Зеленски.

Президентът благодари на всички, които се борят и работят за успеха на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР