Украинският президент Володимир Зеленски е отменил планираната изява пред Конгреса

...
Украинският президент Володимир Зеленски е отменил планираната изява пред Конгреса
Коментари Харесай

Зеленски изненадващо отмени изявление пред Конгреса на САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски е отменил плануваната изява пред Конгреса на Съединени американски щати " в последния миг ", заяви водачът на демократите в Сената Чък Шумър.

Зеленски трябваше да приказва посредством видеовръзка пред Конгреса на Съединени американски щати, надявайки се да обезпечи отпущането на необятно разисквания, жизненоважен, нов пакет от ограничения в поддръжка.

Законът за разпределяне на помощ за Украйна на стойност над 60 милиарда $ би трябвало да бъде гласуван през днешния ден.

Въпреки отсъствието на Зеленски сенаторите се събраха на брифинг за събитията в Украйна, който приключи със скандал и излизането на няколко републикански сенатора.

В подмяна на избор за помощта за Украйна републиканците упорстват да се създадат промени в системата за даване на леговище и за по-засилени ограничения по границата - претенции, които демократите отхвърлиха.

Вашингтон е най-големият снабдител на военна помощ за Киев.

Белият дом предизвести, че средствата на Украйна се изчерпват в края на годината и в случай че не бъде гласуван новият пакет това може да докара до победа на Русия във войната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР