Украинският президент Володимир Зеленски е отказал да се срещне в

...
Украинският президент Володимир Зеленски е отказал да се срещне в
Коментари Харесай

Зеленски отказа среща с Гутериш след посещението му в Русия

Украинският президент Володимир Зеленски е отказал да се срещне в Киев с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш поради визитата му в съветския град Казан, където участва на форума на БРИКС, съобщи Франс прес.

" След Казан, той (Гутериш) искаше да пристигна в Украйна, само че президентът не удостовери визитата ", заради " унижението ", породено на интернационалното право в Казан, e декларирал почитан чиновник на украинското президентство.

Антониу Гутериш се срещна през вчерашния ден с съветския президент Владимир Путин в коридорите по време на срещата на върха на БРИКС, в която участваха и водачи на Индия и Китай. В диалога си с съветския президент генералният секретар на Организация на обединените нации изрази още веднъж " позицията си, съгласно която съветското настъпление в Украйна " е " нарушаване " на интернационалното право, твърди неговият представител.

Засега Кремъл не е загатнал и дума за диалога на четири очи, който са водили Путин и Гутериш.

Преди диалога с съветския президент генералният секретар на Организация на обединените нации още веднъж е отправил апел пред участниците във форума на БРИКС за обективен мир в Украйна. Още преди двустранната среща на Гутериш с Путин обаче Киев насочи рецензии против " неприятния избор " на Гутериш да посети Казан. Според украинските управляващи това " единствено е уязвило репутацията на Организация на обединените нации ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР