Украинският президент Володимир Зеленски декларира в петък, че приходите му

...
Украинският президент Володимир Зеленски декларира в петък, че приходите му
Коментари Харесай

Зеленски декларира, че приходите му за 2022 г. са се увеличили

Украинският президент Володимир Зеленски заявява в петък, че приходите му за 2022 година са се нараснали до 12,42 милиона гривни (306 000 долара) от 3,7 милиона гривни през миналата година, като нарастването се дължи на усъвършенстваното събиране на наеми и продажбата на някои държавни облигации.
В изказване на уеб страницата на президента се споделя, че по-голямата част от приходите на президента и фамилията му идват от неговата заплата, банкови лихви и наеми, дължими от неговите парцели.

Зеленски и фамилията му са получили доходи от 7,45 милиона украински гривни

от продажбата на държавни облигации.
В него се споделя, че по-голямата част от приходите идват от неговата заплата, банкови лихви и изискуем наем от парцелите му. И не оповестява за огромни промени в активите на президента или транспортните средства, които има.
В предходни заявления Зеленски е отчел фамилен приход от 3,7 милиона гривни и през 2021 година, преди експлоадирането на войната през 2022 година, приход от 10,8 милиона гривни. Резкият спад през 2022 година се дължи на по-малкото доходи от наеми.

Зеленски прикани държавните чиновници да разкриват приходите си като част от напъните за увеличение на прозрачността и унищожаване на корупцията, до момента в който Украйна се пробва да извърши строгите условия за кандидатурата си за присъединение към Европейския съюз.
Западните съдружници, предоставящи оръжия и финансова помощ, както и интернационалните органи като Международния валутен фонд, също потърсиха гаранции за напъните за унищожаване на корупцията.

Източник: Ройтерс / Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР