Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия и нейния канцлер

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия и нейния канцлер
Коментари Харесай

Германия достави на Украйна две системи “Пейтриът”

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия и нейния канцлер Олаф Шолц за две спомагателни зенитно-ракетни системи „ Пейтриът “ за противовъздушна защита, които неговата страна получи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Това е доста значимо, сподели Зеленски в снощното си видеообръщение. - Благодаря ти, Германия. Благодаря ти, Олаф! “.

Новината за доставката на системите „ Пейтриът “ беше обявена преди няколко дни и Зеленски благодари на Шолц незабавно по-късно.

Американските системи „ Пейтриът “ са изключително скъпи за Украйна, защото, съгласно Киев, те към този момент няколко пъти са прехващали съветски хиперзвукови ракети. Всяко подсилване на Противовъздушна отбрана на Украйна значи избавяне на живота на хиляди хора, акцентира Зеленски.

Новите немски доставки включват още 10 многофункционални верижни машини Bandvagn 206, шест тежкотоварни камиона с полуремаркета и към 6000 димни муниции за артилерийски оръдия с диаметър 155 милиметра.

Германия даде също така картечници, очила, бинокли и съоръжение за разминиране.

В допълнение към помощта за противовъздушна защита, поддръжката за разминиране е изключително значима сега, сподели Зеленски. Заради мини и невзривени муниции към 174 000 квадратни километра украинска територия сега са рискови за хората.
Шолц упрекнат от народен представител в родината си, че работи в интерес на Путин
Родерих Кизеветер, народен представител от опозиционния Християндемократически съюз, упрекна кабинета на немския канцлер Олаф Шолц, че работи в интерес на Путин, като непрекъснато отсрочва доставките на оръжия за Украйна. Той съобщи това в изявление за немската телевизия Ен Те Фау.

" Това е рискова война на безсилие, породена от съмнение в поддръжката. Може би, даже изключително, от страна на Германия ", сподели политикът.

Той означи, че украинските бойци се борят в среда, в която немският парламент в никакъв случай не би изпратил немски военни - без въздушно предимство, на фона на извънреден дефицит на муниции, затруднено доставяне с аварийни елементи и проблеми с ротацията на персоналния състав.

Кизеветер напомни, че страната му е предала на Украйна единствено 16 танка " Леопард ". В същото време Германия е отказала да взе участие в " обединението за изтребители ", макар че е можела да даде към 30-40 от своите самолети " Юрофайтър ", които скоро ще бъдат изведени от употреба. А в този момент, заради липса на политическа воля, Германия към момента отсрочва прехвърлянето на крилати ракети " Таурус ".

" Германия трябваше да стартира всеобщо произвеждане на муниции през зимата. Британците предложиха осемкратно нарастване на производството на муниции. Германците не направиха нищо. Това разреши на руснаците да се окопаят надълбоко. (...) Ако Украйна беше получила западни изтребители още първоначално, (руската) защита можеше да бъде унищожена от дълго време ", счита политикът.

Той добави, че с изключение на лозунга " ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", е трябвало да се съобщи и че " би трябвало да помогнем допустимо най-бързо и най-вече ”.
Украйна напредва в Запорожка област
Украинските въоръжени сили са постигнали прогрес в контранастъплението си в западната част на Запорожка област, съобщи ДПА, като се базира на изследване на основания във Вашингтон мозъчен концерн Институт за проучване на войната.

В изследването на института се твърди, че украинските войски са постигнали " забележителен прогрес в тактическо отношение ". Според фотоси от региона украинците са достигнали до северните околности на селището Роботино в Запорожка област, което се намира на към 10 км южно от град Орехов.

В изследването се приказва и за засилени съветски офанзиви край Купянск в Харковска област, която бе освободена от украинците предходната година.

Британското министерство на защитата на собствен ред заяви, че Русия изпраща още войски в Запорожието в отговор на украинския напън. Руските сили евентуално са трансферирали въздушнодесантни войски от Херсонска област в региона към град Орехов, заяви английското министерство в постоянния си разследващ бюлетин.

Пренасочването отслабва позициите на Русия наоколо до източния бряг на река Днепър, където съветските сили все по-често са обсаждани при украински десантни офанзиви, отбелязва ДПА.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР