Украинският президент Володимир Зеленски благодари днес на САЩ за това,

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари днес на САЩ за това,
Коментари Харесай

САЩ изпраща още тежки оръжия за около 270 милиона долара на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски благодари през днешния ден на Съединени американски щати за това, че ускоряват военната си поддръжка за Украйна с идни доставки на още ракетни установки, военни транспортни средства и дронове, съобщи ДПА.

" Благодаря Ви, президент Байдън, за новия пакет от отбранителна помощ за Украйна. Това са сериозно значими и мощни оръжия, които ще спасят живота на наши бойци и ще ускорят освобождението на земята ни от съветския агресор. Оценявам стратегическото другарство сред нашите страни. Заедно към победа! “, съобщи Зеленски в пост в " Туитър ".

Белият дом през вчерашния ден разгласи, че изпраща още тежко въоръжение в Украйна на стойност към 270 милиона $, с което общата военна помощ за страната към този момент възлиза на 8,2 милиарда $ от началото на ръководството на държавното управление на Байдън.

В пакета са включени четири артилерийски системи " Хаймарс ". Киев сподели, че предоставените от Съединени американски щати високотехнологични ракетни установки с огромен обхват са сериозно значими за плануваната контраатака за връщане на териториите, които попаднаха под съветски надзор.

Новият американски пакет включва и 36 000 артилерийски снаряда, транспортни средства и близо 580 дрона " Феникс гоуст “.

Зеленски сподели, че войната на безсилие, продължаваща към този момент пети месец, може да завърши до края на годината, в случай че Западът се придържа към обещанието си да продължи да доставя Киев с нужните оръжия.

Тази седмица съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че оръжията с огромен обхват, които Киев получава от Запада, са трансформирали динамичността на войната и че това кара Москва да преформулира задачите си. Лавров посочи, че с цел да подсигурява сигурността на силите си, съветското министерство на защитата в този момент би трябвало да работи в посока на изтласкване на украинските сили по-далеч от фронтовата линия, което подсказва, че Москва ще разшири фокуса на нашествието си отвън източната част на страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР