Украинският президент Володимир Зеленски беше приет тази сутринта от германския

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше приет тази сутринта от германския
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с германския президент

Украинският президент Володимир Зеленски беше признат тази сутринта от немския президент Франк-Валтер Щайнмайер - първата среща от визитата му в Германия, предадоха международните организации.

Зеленски беше посрещнат от Щайнмайер в резиденцията на немския държавен глава - замъка " Белвю ", оповестиха репортери на Франс прес. Очаква се по-късно украинският президент да се срещне с канцлера Олаф Шолц, а следобяд да отпътува за Аахен, с цел да получи премията " Карл Велики " за приноса си за европейското сливане.

Това е първата аудиенция на Зеленски в Германия от началото на съветската инвазия в Украйна. Той дойде в Берлин тази нощ след посещаване в Рим, където имаше срещи с президент Серджо Матарела, с министър-председателката Джорджа Мелони и с папа Франциск, отбелязва Ройтерс.

Поради визитата на украинския посетител в някои елементи на немската столица са въведени засилени ограничения за сигурност и е затворено придвижването. Мерките засягат главно зоните към държавния квартал " Мите ". Има възбрана също плавателни съдове да се движат в сектора от река Шпрее около постройката на канцлерството, а на жителите на околните квартали е подредено да носят у себе си документи за идентичност. В небето над Берлин кръжат хеликоптери, съобщи ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР