Украинският президент Володимир Зеленски беше обявен за личност на годината

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше обявен за личност на годината
Коментари Харесай

Изненадани ли сте, че той е обявен за личност на годината?

Украинският президент Володимир Зеленски беше разгласен за персона на годината от английския бизнес ежедневник Financial Times. На уеб страницата на FT беше оповестен огромен материал за украинския водач, включващ фрагменти от изявление с него.

Според публикацията доста украинци преди съветската инвазия са " възприемали Зеленски за нещо като шут - дилетант, който не може да се оправи с отговорностите на високия пост ". " Но 44-годишният политик завоюва своето място в историята със забележителна демонстрация на водачество и резистентност ", споделят публицистите от FT, които обосновават избора си с това, че Зеленски се е трансформирал в " знак на световното опълчване сред демократичните демокрации и авторитаризма ".

FT го съпоставя с Уинстън Чърчил (1874-1965), който управлява английското държавно управление по време на войната от 1940 до 1945 година, а също и от 1951 до 1955 година Всекидневникът отбелязва, че сходно на Чърчил Зеленски е изправен пред изборно проваляне, когато спорът завърши. FT написа, че в Украйна към този момент се разисква дали един боен водач би бил подобаващ претендент да управлява страната в интервал на мир. Според някогашния прессекретар на президента Юлия Мендел, Зеленски не има нужната дисциплинираност и опит, с цел да управлява сполучливо страната в спокойно време.

Вестникът отбелязва, че след края на спора той ще би трябвало да " дава отговор на сложни въпроси " за това за какво страната не е била задоволително готова за борбата. Самият Зеленски съобщи пред изданието по този мотив, че западните водачи не са споделили с Киев разследваща информация за проектите на съветските войски преди началото на войната. " Никой не ни сподели съответни материали, в които да се споделя, че удари ще бъдат нанесени от една или друга посока ", споделя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР