Всеки човек, който отглежда плодове и зеленчуци в градината си,

...
Всеки човек, който отглежда плодове и зеленчуци в градината си,
Коментари Харесай

Черупките от яйца често отиват в кофата, а можем да ги използваме

Всеки човек, който отглежда плодове и зеленчуци в градината си, знае, че има неща, с които не може да се бори. Метеорологичните условия да вземем за пример.

Но има и такива като заболяванията и вредителите, против които прави всичко допустимо, с цел да отбрани растенията си. Но от време на време даже това не е задоволително. Охлювите да вземем за пример може да са доста дребни, сладки и даже превъзходен избор за някои ястия, само че могат и да са бодил в очите.

Просто тъй като постоянно точно те са главният пакостник в градината и изяждат листата на растенията, които сме посадили. Има обаче няколко метода, с които можем да ги спрем (или най-малко опитаме) от това да унищожат всичко, за което сме работили, без да ги убиваме.

Кафето

Ние, хората, може и да обожаваме кафе и даже да не можем да живеем без него, само че същото не важи за охлювите и плужеците. От Native Pest Management поучават да разпръснем наслойка от кафе в градината или към растенията, които желаеме да предпазим.

Оказва се, че кофеинът в кафето е отровен за тях и за това те би трябвало да заобикалят да пълзят там, където сме разпръснали утайката. Освен това по този метод ще обогатим почвата с азот, който е удобен за растежа на растенията.

Черупки от яйца

Черупките от яйца постоянно отиват в кофата, а в действителност можем да ги използваме, с цел да спрем нашествието на охлюви и плужеци.

Достатъчно е да измием добре черупките, да ги натрошим на части и да ги разпръснем към растенията. По този метод безусловно ще издигнем преграда сред пълзящите нежелани посетители и растенията, тъй като острите ръбове на черупките ще се окажат мъчителни за охлювите и плужеците.

И тук извличаме повече от една употребява. Когато се разградят, черупките на яйцата ще обогатят почвата калций, което пък ще направи растенията по-здрави и устойчиви на други вредители, и заболявания.

Оцет

Според Native Pest Management, оцетната киселина в оцета е смъртоносна за охлювите, тъй като води до дехидратация. Ето за какво те ще създадат всичко допустимо, с цел да стоят надалеч от площите напръскани с оцет.

За задачата би трябвало да смесим равни елементи оцет и вода и с получената течност да напръскаме там, където не желаеме охлювите да вършат пакости. Но не би трябвало да пръскаме непосредствено върху листата на растенията, тъй като може да има неприятни последствия. Освен това, оцетът ще държи надалеч мравките и някои гризачи, предава lifestyle.bg.

Растения

За да държим охлювите надалеч от градината може да посадим някои растения, които те несъмнено не обичат и по този начин да понижим вредите, които предизвикват.

Здравец, папрат, мента, лавандула и розмарин са измежду растенията, чиято присъща миризма охлювите не обичат и точно те могат да оказват помощ в това да ги държим надалеч от градината.

От Treehugger споделят, че би трябвало да вършим разлика сред охлювите и плужеците, които също биват наричани голи охлюви. Главната причина е, че охлювите форсират преработването на питателните субстанции в почвата. Техните изпражнения наторяват почвата по-бързо, в сравнение с бактериите разграждат растителния материал. Така че от охлювите въпреки всичко има и употребява.

Диатомична пръст 

Тя се състои от остатъци от дребни водни организми, познати като диатомеи. Когато попадне в черупката на охювите, тя ги дехидиратира и води до гибел. След значителни дъждове, несъмнено, е добре да поръсваме още веднъж с диатомична пръст, която се води също по този начин безвреден и екологичен метод, с който да спрем мекотелите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР