Украинският президент Владимир Зеленски призова Конгреса на САЩ в сряда

...
Украинският президент Владимир Зеленски призова Конгреса на САЩ в сряда
Коментари Харесай

Зеленски сравни войната в Украйна с Пърл Харбър и 11 септември: Преживяваме това всеки ден!

Украинският президент Владимир Зеленски прикани Конгреса на Съединени американски щати в сряда за по-агресивни ограничения за прекъсване на войната, в това число неразрешена за полети зона, показвайки на законодателите видеозапис на опустошенията, които са застигнали страната му.

Призивът му беше директен, ориентиран освен към депутатите, само че и към президента Джо Байдън.

„ Да бъдеш водач на света значи да бъдеш водач на мира “, сподели Зеленски.

„ Това е гнет, който Европа не е виждала от 80 години и ние търсим отговор, за отговор на този гнет от целия свят “, сподели Зеленски пред депутатите.

„ Това доста ли е за искане? Да се ​​създаде зона, неразрешена за полети над Украйна, с цел да се спасят хора, прекалено много ли желая?

Знаейки, че Съединени американски щати се опълчват на зона, неразрешена за полети, Зеленски предложи това, което той назова „ опция “: самолети за отбрана на украинското небе от съветски офанзиви. Но администрацията на Байдън също изключи изпращането на изтребители.

„ Самолети, мощна, мощна авиация за отбрана на нашия народ, нашата независимост, нашата земя. Самолет, който може да помогне на Украйна “, сподели Зеленски. „ Знаете, че те съществуват, че ги имате, само че те са на Земята, а не в украинското небе. Те не пазят народа ни.

„ Имам потребност. Трябва да защитя нашето небе. Имам потребност от вашето решение, вашата помощ.”

Зеленски също прикани американците да погледнат към личната си история, с цел да се опитат да схванат през какво минават украинците, базирайки се на речта „ Имам фантазия “ на Мартин Лутър Кинг-младши, само че също и на офанзивите на Пърл Харбър и на 11 септември.

„ Помнете Пърл Харбър. Ужасното утро на 7 декември 1941 година, когато небето ви беше черно от нападащите ви самолети. Просто го запомнете “, сподели Зеленски. „ Помнете 11 септември, един ужасяващ ден през 2001 година, когато злото се опита да трансформира вашите градове, самостоятелни територии, в бойни полета, когато почтени хора бяха атакувани от въздуха, да.

" Точно както никой различен не го е очаквал, вие не можете да го спрете ", продължи той. " Нашата страна претърпява същото всеки ден, тъкмо в този момент, в този миг всяка вечер в продължение на три седмици. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР