Украинският президент Петро Порошенко приветства продажбата на американски противотанкови ракети

...
Украинският президент Петро Порошенко приветства продажбата на американски противотанкови ракети
Коментари Харесай

Порошенко приветства американските противотанкови ракети в Украйна

Украинският президент Петро Порошенко приветства продажбата на американски противотанкови ракети в Украйна , които съгласно него ще възпират съветската експанзия в източната част на страната, оповестява Агенция Франс Прес

Продажбата на ракети евентуално ще разгневи Русия, която тази седмица разкри редица оръжия от ново потомство, с които Путин счита да отговори на възможна опасност от Съединени американски щати.

" Това оръжие в ръцете на украинските военни ще се трансформира в спомагателен възпиращ мотив против съветската експанзия в Донбас " , разяснява Порошенко във Facebook.

 Съединени американски щати дават на Украйна 210 противотанкови комплекса Javelin
Съединени американски щати дават на Украйна 210 противотанкови комплекса Javelin

Държавният департамент утвърди доставка...

" Благодарен съм на президента Доналд Тръмп и на целия екип , който поддържа Украйна за това значимо историческо решение ", добавя той.

Според Агенцията за съдействие в региона на сигурността в Съединени американски щати, Украйна желае от администрацията на Тръмп позволение за закупуване на 210 ракети и 37 установки.

" Системата Javelin ще помогне на Украйна да построи дълготраен защитителен потенциал , с цел да отбрани суверенитета и териториалната си целокупност и да отговори на националните си условия за защита ", се споделя в изказване на организацията в четвъртък. Съединени американски щати ще оказват помощ за превозване на оръжията и ще образоват украинската войска да ги употребява.

Съединените щати и нейните западни съдружници поддържат Украйна в битката им за обединяване на страната, след присъединението на Крим от Русия и проруски бунтовници завзеха два източни промишлени региона на Украйна.

Съединени американски щати обаче са внимателни за ескалация на спора , откакто даде на Киев съвременни " смъртоносни " оръжия, което може в допълнение да унищожи така и така напрегнатите взаимоотношения с Москва.

 Русия анулира стратегически договаряния с
Русия анулира стратегически договаряния с " неприятелските " Съединени американски щати

Това разгласи посланикът на Москва във Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР