Ремонтът на пътя за варненския квартал Галата“ трябва да започне

...
Ремонтът на пътя за варненския квартал Галата“ трябва да започне
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя за „Галата“ започва в края на лятото

Ремонтът на пътя за варненския квартал „ Галата “ би трябвало да стартира до два месеца, стана ясно на съвещанието на комисията към локалния парламент „ Обществен ред, сигурност и сигурност на придвижването “. В момента тече процедура за избор на реализатор и в най-кратки периоди би трябвало да започват ремонтните действия. Те включват рехабилитация на пътното платно и благоустрояване с тротоари и улично осветяване. По мотив искане за създаване на изкуственaнеравност по бул. „ Първи май “ до спирка „ Иванова чешма “ съветниците дадоха позитивно мнение и препратиха въпроса към зам.-кмета с сектор „ Инфраструктура и благоустрояване “ инж. Пламен Китипов.

Необходимо е слагане на неравности и на няколко места в регион „ Владислав Варненчик “, за които има непрекъснати сигнали за движещи се с висока скорост коли, стана ясно още на съвещанието. Членовете на комисията дадоха единодушието си ограничители да бъдат положени на кръстовището на ул. „ Янко Мустаков “ и бул. „ Света Елена “, както и след тази пресечка в посока бл. 401. Предвижда се създаване на неравности до бл. 219 и бл. 230, както и на ул. „ Георги Минков “, пред бл. 8.

Съветниците утвърдиха искане за обезопасяване на две пешеходни пътеки, намиращи на бул. „ Осми Приморски полк “ по пътя за кв. „ Виница “, надлежно под и над излазите на улици „ Иван Иванов “, „ Димитър Манчев “ и „ Д-р Максим Караденчев “. Поради натовареността и наклона на пътния сектор постоянно пораждат рискови обстановки както сред транспортните средства, по този начин и сред колите и пресичащите пешеходци, бе изтъкнато в зала „ Пленарна “

На съвещанието на комисията беше подложен и въпросът за бъдещето на светофарната уредба на кръстовище на бул. " Княз Борис I " и ул. " Янаки Богданов " (Горчивата чешма). Съветници се оповестиха срещу неговото унищожаване. Гласувано бе да се изиска от кметската администрация мнение какво постанова да се подхващат сходни стъпки, в какъв времеви небосвод ще бъдат изпълнени и какви биха били изгодите от демонтирането на оборудването.

Искане на отделяне на зони за колела и електрически скутери в централната градска част и Морската градина прегледа също ПК „ Обществен ред, сигурност и сигурност на придвижването “. Предложението на велокуб „ Спартак “ е да се вкара краткотрайна организация на придвижването, която да раздели пешеходното от велосипедното прекосяване по ларгото и в Морската градина чрез тестова маркировка.

Предложените посоки в централната градска част са: от подлеза пред Катедрален храм „ Св. Успение Богородично “ до началото на велоалеите по ул. „ Преслав “ и ул. „ Цар СимеонI “, от началото на ул. „ Преслав “ до началото на ул. „ Михаил Колони “ и от началото на ул. „ Михаил Колони “ до Севастопол – велоалеите на бул. „ Сливница “ и продължението на бул. „ Княз БорисI “.

Идеята е тези ограничения да са пробни, с цел да се откри до каква степен са работещи. С цел обезпечаване на качествено осъществяване от сдружението оферират да се сътвори работна група, която да включва необятен кръг представители на разнообразни институции.

Съветниците дадоха позитивно мнение на предлагането и го препратиха към кмета Благомир Коцев и неговите заместници Илия Коев и инж. Пламен Китипов.

На разглеждане от комисията беше подложено и искане на шефа на „ ДКЦIII –Варна “ доктор Ивелина Василева за отделяне на длъжностен паркинг на лечебното заведение. Около поликлиниката има три паркинга, които всеобщо се употребяват от живущи в региона. Желанието е единият от тях да се употребява единствено от чиновници на ДКЦIII, които са общо към 180 души. Членовете на комисията утвърдиха предлагането и го пратиха към водещата комисия по благосъстоятелност и стопанство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР