Украинският премиер Денис Шмигал предупреди за ново миграционно цунами, ако

...
Украинският премиер Денис Шмигал предупреди за ново миграционно цунами, ако
Коментари Харесай

Украинският премиер предупреди за миграционно цунами, ако руските удари продължат

Украинският министър председател Денис Шмигал предизвести за " ново миграционно цунами ", в случай че Русия продължи офанзивите си против гражданската инфраструктура на неговата страна, в изявление, което ще бъде оповестено в на следващия ден, съобщи Франс прес.

Шмигал, който ще взе участие в германско-украински стопански конгрес в Берлин в понеделник, упрекна Москва, че желае да " вкара Украйна в филантропична злополука ", съгласно фрагменти от негово изявление за немския неделен вестник " Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг ", забелязано преди публикуването му от Агенция Франс Прес.

" Ако в Украйна няма повече сила, електричество и вода, това може да провокира ново миграционно цунами ", сподели министър председателят.

Русия желае да " вкара Украйна в студена зима, в която хората могат безусловно да замръзнат до гибел. Това може да докара до планувана филантропична злополука, каквато Европа не е виждала от Втората международна война ", предизвести той.

Украинският министър председател ще има двустранна среща в понеделник с Олаф Шолц в Берлин и да взе участие с немския канцлер в стопански конгрес, който събира представители на немски и украински компании, оповестява Българска телеграфна агенция.

В изявлението си за немския вестник Шмигал прикани също Берлин да достави нови муниции на Украйна през идващите дни, с цел да отблъсне тя съветски въздушни удари.

Украйна чака " с неспокойствие " нови муниции, които са нужни " незабавно ", сподели Шмигал пред изданието и добави: " Става дума за броени дни " .

Необходими са също заглушаващи сигнали трансмитери за противопоставяне против от " 20 до 30 дрона камикадзе ", които Русия употребява против Украйна всеки ден, сподели Шмигал и похвали неотдавна доставените противовъздушни системи " Ирис-Т ", които, по думите му, " към този момент са избавили доста животи ".

За възобновяване на Украйна Шмигал желае да употребява съветски активи, замразени в чужбина. Щетите от офанзивите на Русия сега възлизат на " повече от 750 милиарда $ ", сподели той.

В същото време има замразени съветски активи на стойност от 300 до 500 милиарда $, уточни министър председателят. " Трябва да разработим механизъм за конфискуване на съветски активи ", добави той.

След германско-украинския стопански конгрес в понеделник, на който президентът Володимир Зеленски ще направи видео послание, във вторник в Берлин ще се организира и интернационална конференция за възобновяване на Украйна.

" Ще би трябвало да влагаме доста " за възобновяване на Украйна, сподели канцлерът Шолц в своя оповестен през днешния ден седмичен подкаст.

" Украйна не може да го направи сама, нито Европейският съюз може да го направи самичък. Само интернационалната общественост, която сега поддържа Украйна, може да го направи. И би трябвало да го прави дълго време ", увери той.

На конференция на специалисти във вторник в Берлин с изключение на Шолц и Шмигал ще участва и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Володимир Зеленски ще произнесе и видео послание.

Във вторник Шмигал ще се срещне също с немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт за диалози за вероятни нови доставки на оръжие, сподели представител на министерството пред Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР