Украинският премиер Денис Шмигал предупреди днес, че контранастъплението на украинската

...
Украинският премиер Денис Шмигал предупреди днес, че контранастъплението на украинската
Коментари Харесай

Украинският премиер: Воюваме по правилата на НАТО, ще ни трябва време, за да си върнем всички територии

Украинският министър председател Денис Шмигал предизвести през днешния ден, че контранастъплението на украинската войска против съветските сили " ще отнеме време ", само че сподели, че е оптимист за нейния триумф, съобщи Франс прес.

" Ще проведем интелигентни настъпателни интервенции и заради тази причина (контраофанзивата) ще отнеме време ", сподели Шмигал на конференция в Лондон, където се организира интернационална конференция за възобновяване на Украйна.

" Контраофанзивата се състои от доста военни интервенции, някои от които са нападателни, а други - отбранителни ", изясни той и добави, че " за жалост, по време на нашата подготовка за тази контраатака, руснаците също се приготвиха ".

" Има толкоз доста минни полета, че това доста забавя напредъка на войските " ни, уточни украинският министър председател.

" Воюваме по разпоредбите на НАТО ", посочи Шмигал. Той увери, че украинската войска не е изоставила " нито един боец " на бойното поле, за разлика от съветските въоръжени сили, които " не броят човешките жертви ".

" Аз съм корав оптимист за освобождението на нашите територии, окупирани от руснаците ", сподели министър председателят на Украйна.

Шмигал от през вчерашния ден е в Лондон, с цел да убеди държавни и частни задгранични вложители да допринесат за възобновяване на Украйна.

Попитан за вероятността Украйна да се причисли към НАТО, Шмигал сподели, че чака " съответни стъпки " от страните членки на алианса на идната среща на върха в Литва другия месец.

" Очакваме, че по време на срещата във Вилнюс съдружниците ще бъдат доста съответни във връзка с изискванията, на крайните периоди, в своите послания ", съобщи украинският министър председател.

" Ние водиме война... съгласно стандартите на НАТО. Нашата войска е подготвена в страни от НАТО, тъй че украинската войска е изцяло подготвена във връзка с военните стандарти на пакта ", означи Шмигал, представен от.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР