Украинският политик Виктор Медведчук заяви, че Порошенко, докато е бил

...
Украинският политик Виктор Медведчук заяви, че Порошенко, докато е бил
Коментари Харесай

Медведчук: Порошенко предложи на Путин да вземе Донбас

Украинският политик Виктор Медведчук съобщи, че Порошенко, до момента в който е бил президент на Украйна, е предложил на съветския президент Владимир Путин да вземе Донбас. Подобна информация се появи в медиите още през 2015 година, като тогава съветският президент отхвърли да е получавал такова предложение.

Беларуският ефирен канал STV помоли Медведчук да разяснява медийната информация. " Имаше такава обстановка. Това беше доказано освен от медиите, само че и от съответните изказвания на тези, които разполагат с надеждна информация за него. Мога да ви кажа, че Порошенко и в диалога си с мен неколкократно сподели: " Кажи му да го вземе ", сподели господин Медведчук.

Украинският политик означи, че през тези години Путин е казвал, че Донбас е Украйна. " Когато съветският президент Владимир Владимирович Путин сподели, че Донбас е Украйна, Порошенко се опита да се отърве от него. Защото той разбра, че Донбас не му е необходим ", добави Медведчук.

Както заяви Forbes напролет на 2015 година, базирайки се на свои източници, Путин е разказал за предлагането на Порошенко на закрита среща с управителния съвет на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените. През същата година съветският президент съобщи, че " нищо сходно " не се е случило./БГНЕС, ТАСС

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР