Украинският модел Каролина Шиино стана Мис Япония и предизвика дебати

...
Украинският модел Каролина Шиино стана Мис Япония и предизвика дебати
Коментари Харесай

Родена в Украйна стана Мис Япония и предизвика дебати в социалните мрежи

Украинският модел Каролина Шиино стана Мис Япония и провокира диспути в обществените мрежи, оповестява Би Би Си. Нейната победа е съвсем 10 години, откакто Ариана Миямото стана първата жена от смесена раса, коронясана за Мис Япония през 2015 година

„ Имаше расови бариери и беше предизвикателство да бъда призната като японка ", споделя просълзената Каролина Шиино, откакто получи короната. Тя е на 26 години и е родена в Украйна. Мести се в Япония на петгодишна възраст и е отгледана в Нагоя. Въпреки че е реинтегрирана в японското общество, успеха ѝ възобнови дебата за това какво значи да си японец.

Докато някои одобриха успеха ѝ като " знак на времената ", други споделиха, че тя не наподобява по този начин, както би трябвало да наподобява Мис Япония. Фактът, че Шиино няма японски генезис, разстрои някои консуматори в обществените медии.

" Тя даже не е комбинация с японка, а си е 100% чиста украинка. Разбирам, че е красива, само че това е Мис Япония. Къде е японщината? ", пита консуматор на обществената мрежа Х/Twitter/.

Други считат, че нейната победа изпраща " неправилно обръщение " в страната.  Някои консуматори подозират, че изборът на родения в Украйна модел е политическо решение. " Ако беше рускиня, нямаше да завоюва. Няма късмет. Очевидно критериите в този момент са политически. Какъв печален ден за Япония ", твърди различен консуматор. 

Ай Уада, уредникът на състезанието Мис Япония Гран при, акцентира на обстоятелството, че съдиите са избрали Шиино за победител единомислещо. " Тя приказва и написа на хубав и вежлив японски. Повече японка е от нас ", изяснява Уада.

Самата Шиино разгласи в Инстаграм предходната година, когато получи японско поданство, че " може да не наподобява японка ", само че мозъкът ѝ е " станал японски ", тъй като е израснала в страната. 

И до момента в който приемаше трофея си като Мис Япония 2024, тя сподели, че спечелването на купата е " фантазия ". " Признаването ми за японка в това съревнование ме изпълва с признателност ", добавя победителката в състезанието.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР