Украинският министър-председател Денис Шмигал призова Германия да достави на Киев

...
Украинският министър-председател Денис Шмигал призова Германия да достави на Киев
Коментари Харесай

Украинският премиер призова Германия да снабди Киев с модерни бойни танкове

Украинският министър-председател Денис Шмигал прикани Германия да достави на Киев съвременни бойни танкове, с цел да помогне на въоръжените сили на Украйна да се борят с продължаващата съветска инвазия, съобщи ДПА.

Преди визитата си в Белин през почивните дни Шмигал сподели за ДПА, че е нужна смяна във философията във връзка с оръжейните доставки.

Киев очакваше Съединени американски щати да доставят танкове „ Ейбрамс “, а Германия – „ Леопард 2 “, за потребление на бойното поле.

В Германия, където обществеността всекидневно е внимателна към всякаква форма на задгранична военна намеса, директната доставка на бойни танкове и бойни машини за пехотата остава нещо като тематика табу. Нито една натовска страна до момента не е снабдявала Украйна с такива оръжейни системи.

Очаква се Шмигал да дойде на следващия ден в Берлин и да бъде признат от немския канцлер Олаф Шолц в неделя.

Шмигал ще бъде най-високопоставеният украински политик, посетил Берлин откогато Русия атакува Украйна доскоро повече от 6 месеца.

Първоначално Германия се колебаеше дали да доставя оръжие на Киев, само че след това изпрати 10 гаубици, три ракетни установки за залпов огън и три медицински бронирани машини.

Шмигал похвали Берлин, че е минал от изпращане единствено на защитна екипировка и каски към най-съвременни оръжия, само че акцентира, че Киев се нуждае от повече оръжия и съоръжение колкото се може по-скоро.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР