Украинският министър на цифровата трансформация Михайло Федоров съобщи, че страната

...
Украинският министър на цифровата трансформация Михайло Федоров съобщи, че страната
Коментари Харесай

Украйна получи над 1500 терминала на Starlink от Полша

Украинският министър на цифровата промяна Михайло Федоров заяви, че страната е получила 1570 терминала на световната сателитна система Starlink от Полша. Доставката е станала факт на 10 ноември, разгласи най-младият министър в държавното управление в " Телеграм ".

" Това е изключително значимо в този момент, защото имаме проблеми с електричеството заради съветския обстрел ", написа Федоров.

Досега на Украйна са дарени към 20 000 сателитни устройства Starlink, разработвани от компанията на Илон Мъск SpaceX. 5000 от тях са изпратени с помощта на поддръжката на полското държавно управление, съгласно Федоров.

Преди няколко дни стана ясно, че 1300 терминала на сателитната система са затворени през Украйна заради липса на финансиране. Илон Мъск в началото прати писмо до Пентагона, с което помоли американските управляващи да продължат да заплащат на Киев за услугата поради загубите на SpaceX, а след това въпреки всичко разгласи, че ще я дава гратис на Украйна даже в случай че Министерството на защитата на Съединени американски щати не го стори.

Станциите за сателитна интернет мрежа на SpaceX оказват помощ на украинската войска, както и на енергийните, телекомуникационните, здравните и селскостопанските уреди. " Когато светлината изгасне, мобилните оператори и интернет доставчиците не работят в някои райони. Затова ще предоставим на страната публични WI-FI точки, където хората ще могат да поддържат връзка ", изясни Федоров, който контракти с Мъск системата Starlink за Украйна още в началните стадии на войната.

" Също по този начин част от терминалите ще бъдат предадени на гражданските администрации в деокупираните територии ", разгласи той. " Благодаря на полското държавно управление за непрекъснатата му поддръжка и на групата логистични компании ZAMMLER за безплатната доставка на нова партида терминали за Украйна ".

Източник: Actualno.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР