Украинският министър на отбраната Олексий Резников категорично отхвърли разпространената в

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников категорично отхвърли разпространената в
Коментари Харесай

Зеленски обеща кадрови промени, военният министър отхвърля твърденията за корупция

Украинският министър на защитата Олексий Резников изрично отхвърли публикуваната в някои медии информация, че ведомството му е купувало продоволствия за армията на мощно повишени цени, съобщи ДПА.  " Изглежда, че най-очевидната цел е опит да се подкопае доверието в министерството на защитата в доста значим миг ", написа той във Facebook. Междувременно украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще извърши кадрови промени в държавното управление и районите, съобщи Ройтерс.
Преди дни украинският вестник " Огледало на седмицата " (Zn.Ua) разгласява информация за цените на военни поръчки, която провокира неспокойствие в Украйна, считана за една от най-корумпираните страни в Европа. Тогава виновните органи потвърдиха, че към този момент са почнали следствия на покупки на стойност към 325,9 милиона $. Финансирането на военните разноски зависи значително от парите на Запада, отбелязва ДПА.

Украинският министър на защитата Олексий Резников написа във Facebook че обвиняванията не почиват на обстоятелства и даде обещание цялостна бистрота при следствието. Той изясни появилата се информация, че Украйна закупува храни за армията на повишени цени с техническа неточност при изписването на единични бройки и килограми. 
" Всъщност това е постоянно срещана техническа неточност, допускана от доставчика, който е желал да напише цената на яйцата в килограми, а не на брой ", уточни министърът.
Това съгласно него обяснява трикратно по-високата цента на въпросния артикул спрямо тази в комерсиалните вериги в Киев, добави той.

До повишение на цените водят и транспортните разноски, включващи и рисковете от доставки наоколо до фронта, акцентира Резников.  По думите му плануваните средства за дневната дажба на един боец възлизат на малко под 3,7 $.
Според него нарастването на разноските от предходната година възлиза на 21,5 %, което е под формалното ниво на инфлацията от 26,6 %.
Междувременно украинският президент Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден, че в границите на идващото денонощие ще извърши кадрови промени измежду чиновници на управителни постове в държавното управление и районите, съобщи Ройтерс.
" Вече съм взел някои кадрови решения - някои още през днешния ден, а други ще взема на следващия ден, касаещи ръководители на разнообразни равнища в министерствата и други централни държавни структури, както и в районите и правоприлагащите органи ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение.
Украинският президент даде обещание по-рано през вчерашния ден да се пребори с корупцията на всички равнища в администрацията на фона на изказвания за взимане на подкупи и злоупотреби от украински служители.
" Вражеският обстрел и офанзиви не престават непрестанно ", добави още Зеленски в своето видеообръщение.
" Битката за Донбас обаче продължава, както и борбата за Южна Украйна. Виждаме Русия да концентрира войските си, само че знаем по какъв начин да отговорим ", заключи украинският президент.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
24 Яну 2023224 Яну 20231624 Яну 20235723 Яну 202367723 Яну 2023158023 Яну 2023421КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023206511 Яну 2023152523 Яну 202367628 Дек 20221073
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР